RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Nour El Refai om att vara bonusmamma till Henrik Schyfferts söner

30 mar, 2022 
Nu öppnar Nour El Refai upp om sina dos and don'ts vad gäller livet som bonusförälder.
”Här har ni en vuxen som har fett mycket pengar på kortet och jag behöver inte säga nej”, menar hon bland annat.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Komikerparet Nour El Refai, 34, och Henrik Schyffert, 54, blev föräldrar åt sonen Sami i oktober 2019. Sedan sin tidigare relation med Bea Uusma, 56, har Henrik Schyffert även sönerna Janne, 22, och Ove Schyffert, 19, vilka Nour El Refai nu är bonusmamma till.

I sin gemensamma podcast öppnar paret nu upp om att leva bonusfamiljelivet.

”Det är lite känsligt”

– Vi har fått ett brev, och det här är en fråga till dig Nour!, säger Henrik Schyffert i podcasten Nours poddeliodd. Och Henrik. och läser upp meddelandet som lyder:

– ”Jag har en fjortonårig son sedan tidigare, och min fru har känt honom sedan det att han var tre år gammal. Men dom senaste åren pallar inte min son med den minsta form av uppfostran från min fru. Jag tycker inte heller att det är min frus uppgift att uppfostra honom, jag tycker att hon ska prata med mig istället. Vad tycker ni om detta, och hur har ni hanterat bonusbarn i er relation?”, läser Henrik Schyffert upp.

Annons

Vidare gör Henrik Schyffert klart att det alltid är lite knepigt att komma in som bonusförälder och tycka till.

– Det är alltid lite känsligt det där med bonusbarn. Jag tänker då, att hon vet om att du varit bonusmamma till mina barn – Janne och Limpan, fortsätter Henrik Schyffert samtidigt som han frågar om Nour har några konkreta tips för hur man ska agera som bonusförälder.

Nours tips: Bonusföräldrar ska ej uppfostra barnen

– En bonusförälder tycker jag inte har som uppgift, i första hand, att uppfostra ett barn. Sen är det såklart att man måste få sätta gränser för sig själv. Men nu vet vi ju inte exakt vad det här handlar om...

– Men jag skulle nog absolut hålla med här, din fru ska inte komma in och uppfostra utan bara vara en trevlig och schysst vuxen i barnets liv.

– Jag har ju liksom aldrig uppfostrat mina bonusbarn, säger Nour varpå Henrik håller med och skojar vidare om att hon gärna ger godis fast det ej är lördag med mantrat ”jag är bara bonusmamma så det är okej”.

Annons

”Jag har fett mycket pengar på kortet”

– Jag har ju varit såhär: ”Här har ni en vuxen som har fett mycket pengar på kortet och jag behöver inte säga nej till er. Så bara säg vad ni vill göra! Vill ni gå på tivoli och bara få allting gratis? Kom med mig!” Och barnen bara ”Gud kan man få tre glassar”, och jag bara ”Jag bryr mig inte ta fyra!”.

En stil som Henrik Schyffert menar gör att han alltid blir ”The bad cop”.

– Men du är ju deras förälder så du ska ju, och kan ju vara the bad cop. Det liksom kostar inte på samma sätt. Men sen är det ju klart att jag sagt till dig när det är något, typ ”Kan du inte säga åt dom”, varpå du bara ”Säg åt dom själv!”, fortsätter Nour och gör klart att hon har svårt att säga nej och till.

– Jag tycker ändå att det är viktigare att vara den vuxna personen, säger hon och menar den schyssta och inte uppfostrande.

– Jag menar det är svinjobbigt att vara barn, det är svinjobbigt att vara tonåring.

Nour förklarar även vidare att både hon och Henrik har ungefär samma syn på saker och vad gäller uppfostran, vilket underlättar för paret vad gäller familjelivet.

Vill du höra hela avsnittet klicka här!

Foto: TT

Annons