Maria Lundqvist om första mötet med 21 år yngre pojkvännen Kristoffer

Maria Lundqvist om första mötet med sin kära fästman, och om kärleken som fortfarande spirar efter dryga tio år tillsammans.
TV: Kända par med stor åldersskillnad
1:36

Efter reklamen: TV: Kända par med stor åldersskillnad

(1:36)

Slå på ljud

Nu har skådespelaren Maria Lundqvist, 57, och fästmannen tillika skådespelaren Kristoffer Hellström, 37, varit ett par i över ett decennium och än spirar kärleken mellan de två. För ett par veckor sedan mindes Maria Lundqvist tillbaka på parets första möte, som var på Klaraviksgrillen i Karlstad för exakt tolv år sedan.

Tommy Körbergs barn har vuxit upp – här är Anton, Erlend och Elvira

Maria Lundqvist om första mötet med Kristoffer

”Hjärtat tog ett extra hopp... Det var första dagens kollationering av Sunset Boulevard på Wermlandsoperan, det är på dagen exakt 12 år sedan. Delar av ensemblen gick till Klaraviksgrillen för en snabb lunch. Jag tog en kebab och stämningen var skön om än lite spänd av förväntan då vi alla inte kände varandra. Den enda som på riktigt allvar kom fram var Han”, börjar Maria Lundqvist sitt inlägg på sociala medier samtidigt som hon förklarar att Kristoffer då kom fram till henne.

”Jaså, jag trodde inte att såna som Du åt så enkel mat som Kebab”, var det första Kristoffer sa till henne, enligt Maria som fortsätter sin hyllning till sin fästman:

”Och så det vackraste leendet man kan tänka sig. Hans sätt av avväpna för att komma kärleksfullt närmre inpå eller för den delen dundra in så att man häpnar och backar i ren förskräckelse håller fortfarande i sig!! Du är en utmaning, du är en match och du är min egen funna guldgruva med outtömlig kärlek att få. Älskar dig för alltid!”

Maria Lundqvist förlorade vänner över relationen

I början av parets relation var det många som höjde på ögonbrynen över hennes nya relation till den 21 år yngre pojkvännen Kristoffer Hellström. Vissa i Maria Lundqvist närhet tycke till och med att deras relation var motbjudande på grund av ålderskillnaden.

– Många mötte alltihop med stor skepsis. Många av de vänner som jag kanske inte har kvar längre mötte det med att det var sjukt, äckligt och fånigt, berättade Maria Lundqvist i podcasten Nemo möter en vän 2017.

– De som tror att kärlek har att göra med ålder – det har det inte. Det har att göra med kemi, humor och hur man förhåller sig till varandra, sa hon även i Malou efter tio strax efter relationsavslöjandet.

Maria Lundqvists familjeliv – fyra barn

Innan sin relation med Kristoffer Hellström var Maria gift med Mikael Bengtsson, och under äktenskapet fick de fyra barn tillsammans, sönerna Anton och Arvid samt döttrarna Alva och Nora.

Foto: TT

TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
1:13

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

(1:13)

Slå på ljud
Maria Lundqvist med sina barn Arvid, Alva, Nora och Anton Vimmel premiär "Livet är en schlager" på Cirkus i Stokholm

Maria Lundqvist med sina barn Arvid, Alva, Nora och Anton Vimmel premiär Livet är en schlager på Cirkus i Stokholm.