RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Ny undersökning: Män och kvinnor nätdejtar av olika anledningar

30 okt, 2019 
Att män bara skulle vara intresserade av en enda sak är en myt – i alla fall enligt en ny undersökning från Match. Om det inte är seriösa relationer du syftar på, alltså.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Det finns många förutfattade meningarna kring dejting och vad man vill få ut av det. Ofta ligger traditionella könsstereotyper bakom våra, ibland, felaktiga antaganden. En vanlig fördom är att män bara vill en sak – ligga. Men, en ny undersökning från Match visar att det kan vara dags att se över våra fördomar.  

Undersökningen visade nämligen att nästan en tredjedel av de manliga medlemmarna nätdejtar för att inleda ett meningsfullt förhållande – medan endast en femtedel av de kvinnliga medlemmarna har samma avsikt med sitt nätdejtande. Män tycks alltså vara mer dedikerade till att hitta kärlek online än vad kvinnor är! 

Är männen de nya romantikerna?

Dessutom uppgav 44 procent av männen på Match att de nätdejtar för att de önskar knyta ett speciellt band till någon, och 28 procent för att de vill bli lyckligare. Även här tycks kvinnor ha en annan inställning till sitt dejtande – endast 36 procent av kvinnorna uppgav att de nätdejtar för att knyta ett speciellt band till någon, och bara 17 procent gör det för att bli lyckligare.

Annons

Så varför nätdejtar kvinnorna? Jo, så många som 23 procent av dem uppgav att de nätdejtar för att döda tid, medan bara 15 procent av männen gjorde det.

Tips – så blir dejten roligare

Så – om du (tydligen) ändå mest är ute efter att ha kul, passa på att styra upp en roligare aktivitet än att bara ses på en drink! Här hittar du 17 tips på roliga saker att göra på dejten (som dessutom inte kostar skjortan). Och vem vet – har ni roligt ihop ökar chansen att ni klickar på en djupare nivå!

Undersökningen är genomförd av Novus på uppdrag av Match.com i juni 2019 och baseras på 1 086 webbintervjuer i åldrarna 18–60 år. 97 procent av deltagarna uppgav att de var heterosexuella.

Källa: Match.com   Bild: Unsplash

Läs mer:

Nu kan du gå kurs i nätdejting

7 varningstecken – då bör du dra på första dejten

Ny studie visar: Därför går svenskar som dejtar miste om kärleken

 

Annons