RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Malin Berghagen bloggar om saknaden över mamma Lill-Babs

01 apr, 2022 
Årsdagen när en av Sveriges största artister, Lill-Babs, gick bort närmar sig. I ett blogginlägg skriver dottern Malin om saknaden, minnen och nya boken.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

När någon går bort lämnar hen ett stort tomrum efter sig. Det sägs att det första sorgeåret är det värsta, att det är alla högtider som födelsedagar och årsdagar gör extra ont. Men den som varit med om att mista någon nära vet att sorgen aldrig försvinner – utan endast bleknar med tiden.

Den 3 april 2018 somnade en av Sveriges största sångerskor genom tiderna in. Med sina energi och fantastiska röst blev Lill-Babs snabbt en folkkär artist som var omtyckt av både stora och små. Det har snart gått fyra år sedan hon lämnade, men musiken och minnena finns kvar.

MåBra-profilen Malin Berghagen är dotter till Lasse Berghagen och Lill-Babs och i bloggen skriver Malin ofta om sin mamma. Hon delar med sig av minnen, tankar, känslor och sorg – precis som det är. Inför årsdagen har hon skrivit ett inlägg som berörde ända in i hjärteroten.

Se också: 5 kändismammor som blivit mormor eller farmor väldigt tidigt

5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigtBrand logo
5 kändisar som blev farmor eller mormor tidigt

Malin Berghagen minns Lill-Babs

Malin inleder blogginlägget med ett par meningar som berör.

”Älskade mamma, idag är det två dagar kvar tills det är exakt 4 år sedan du somnade in. Den senaste veckan har jag tänkt på dig varenda dag” skriver hon.

Annons

När en människa går bort lämnar hen en massa minnen kvar. Minnen som gör att den sorg man bär på kan upplevas mildare och istället förvandlas till en stor tacksamhet.

Malin berättar om hur det var när Lill-Babs var ung. Att hon var modig, cool och rastlös – på ett positivt sätt.

”Du var ständigt på väg mamma med en rastlöshet i kroppen som gjorde att du aldrig riktigt satt still. Förutom när det var VM i någon sport eller nyheterna. Du älskade verkligen idrott i alla dess former”, skriver Malin.

Men saknaden syns mellan raderna. Malin berättar att det finns stunder då hon känner sig rotlös för att mamma Lill-Babs inte finns här. Att hon saknar den där personen som alltid tog hand om henne.

”Du tog alltid hand om mig. Tog hand om oss alla förstås men jag tror att det också är viktigt att få prata om mina egna känslor. Jag saknar att ringa dig. Mest för att prata om mina barn som jag så fort något hände i deras liv berättade för dig. Men också vår kärlek till blommor och skott. Vårt sista sms till varandra var just om blommor”, skriver hon.

Annons

Lill-Babs döttrar släpper bok

Malin och hennes systrar har skrivit en bok, Vår mamma Lill-Babs, där de delar personliga minnen, bilder och tankar om sin mamma – så väl som artist som privatperson. Den släpps i mitten på april och på omslaget får vi se en fantastisk bild på Lill-Babs som skrattar. Malin skriver att hon äntligen fått boken i sin hand.

”Att nu sitta här med boken gör mig varm kroppen. Jag är stolt över vad vi åstadkommit för det har inte varit lätt. Många känslor, olika upplevelser, mycket saknad och massor med härliga minnen. Jag är säker på att du lyser upp himlen ordentligt nu där du är mamma och vi hoppas, mina systrar och jag, att vi genom vår bok kan sprida mer av ditt ljus i världen och hoppas att det smittar av sig. Älskar dig!” avslutar Malin.

Här hittar du blogginlägget i sin helhet.

Foto: TT

Annons