RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Magdalena Graaf om sonens uppväxt: ”Lance upplevelser och inte mina”

23 nov, 2021 
Magdalena Graaf om sonens uppväxt: ”Lance upplevelser och inte mina”
tt
I Behandlingen har Lance Hedman berättat om svåra åren under tiden som pappa Magnus Hedman led av ett missbruk – något som fått många att undra hur mamma Magdalena Graaf hanterade situationen med sönerna.
Nu berättar hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker om Magdalena Graaf som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Magdalena Graaf som du kanske inte visste

Magdalena Graaf och Magnus Hedmans son Lancelot ”Lance” Hedman medverkar i det nya tv-programmet Behandlingen. I ett avsnitt berättade han om det svåra han gått igenom i sin barndom, och hur det har påverkat honom idag.

Hans pappa Magnus Hedman led av ett missbruk under flera års tid.

– Det var jag, min storebror och min lillebror som tog hand om varandra under en lång period. Pappa var liksom inte där. Han var antingen hög eller så sov han. Vi kunde gå i flera veckor och bara äta chokladpuffar. Det var ju inte bara ett halvår, eller ett år, det här pågick ju tre-fyra år, det var ett helvete, berättar Lance om tiden när Magnus led av sitt missbruk.

Idag är Magnus Hedman nykter, och Lance är noga med att beskriva honom som den bästa pappan.

Annons

Magnus Hedman: ”Smärtar att höra Lance när han berättar det”

Magnus Hedman har efter det berättat om känslorna som uppstod efter att ha hört sonen berätta öppet om sin barndom.

– Det är klart att det smärtar att höra och se Lance när han berättar det, säger han i en intervju med Aftonbladet, och fortsätter:

– Samtidigt hoppas jag att det kan ge människor som kanske mår dåligt i dag inspiration. Att oavsett hur dåligt du mår så finns det en utväg. Den utvägen är samma för alla. Man måste be om hjälp. Man klarar det inte på egen hand. Det var det felet jag gjorde första gången jag slutade. Jag trodde att jag skulle klara allt på egen hand, men det gör man inte. Man måste be om hjälp för att klara det. Att jag inte gjorde det har lett till många tuffa situationer och år för mina barn.

Magdalena Graaf om sonens uppväxt: ”Lance upplevelser och inte mina”
Magdalena, Magnus, Lance och Isak 2001.

Magdalena Graafs svar på frågorna om sonen

Efter att avsnittet sänts har också Magdalena Graaf fått många frågor om sin roll som mamma under tiden som Magnus var som värst. På Instagram väljer hon nu att svara.

Annons

”Det är Lance upplevelser och inte mina. Han är oerhört modig och stark som vågar öppna upp sig om sin barndom. Jag personligen ser ingen anledning i att rätta honom i hans historia. Lance bodde varannan vecka hos mig. Jag var oerhört driven i arbetet att få Magnus på banan, och försöka se till att mina tre pojkar skulle komma till så liten skada som möjligt. Barnen bodde i längre perioder hos mig då Magnus mådde dåligt, och Magnus fick bo hos oss i perioder då han inte förmådde att hantera barnen själv”, skriver Magdalena Graaf och fortsätter:

”Idag är Magnus en grym pappa. Men bara för att jag inte sitter i morgonsoffan och berättar ”min version” gör det mig till en dålig och frånvarande mamma då? Jag ser egentligen ingen anledning till att behöva försvara mig, eller tala ut i något forum ang detta. Men nu gjorde jag det.”

Magdalena Graaf, Magnus Hedman, sonen Lance
Lance Hedman med båda sina föräldrar, som var på plats och stöttade honom när han medverkade i Let's dance.
Annons