RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Lyckligare relation: 4 viktiga gränser att dra tidigt i ett förhållande

30 mar, 2020 
Par som dragit gränser i sin relationer
Det finns några gränser man behöver komma överens om tidigt i en relation – här är fyra av dem!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

5 tecken på att du ha träffat den rättaBrand logo
5 tecken på att du ha träffat den rätta

Alla par är förstås olika, och det är olika vad man vill dra för gränser i sina relationer. Bäst är förstås att komma fram till gemensamma gränser genom att diskutera vad som är viktigt för var och en. Det finns några saker som kan vara bra att göra klart tidigt i ett förhållande. För att kunna bygga vidare på en sund relation där man känner sig bra behandlad och får sina behov tillgodosedda.

4 gränser ni bör diskutera tidigt i relationen

1 Respekt för integritet

Är det okej att lägga ut något i sociala medier eller att dela med sig av privata händelser till sina vänner? Var går gränserna för det här? Stäm av med din partner var gränserna går för att visa hänsyn, respekt. För att inte riskera att göra den andra obekväm eller kränkt.

2 Respekt för egentid

En del människor som går in i en relation blir så uppslukad av den de är förälskad i att den vill vara nära hela tiden. Men många behöver sin egentid för att landa i förhållandet, för dem kan för mycket tid tillsammans kännas överväldigande. Det betyder inte att man tycker mindre om sin partner, det betyder bara att man behöver få vara själv ibland för att smälta alla intryck.

Annons

Det här kan skrämma den som inte har samma behov av att vara själv, men det handlar helt enkelt om att hitta ett gemensamt tempo att förhålla sig till, som båda är bekväma med. Diskutera hur ni vill ha det och varför för att undvika missförstånd eller att någon blir sårad.

3 Respekt för vad som är privat

Man måste kanske inte dela allt? Att få hålla en del saker för sig själv är viktiga för en del människor. Det kan handla om koder för att komma in i mobilen, lösenord och så vidare. Det handlar inte om att dölja någonting, bara att man har behov av att få vara privat ibland och ha saker för sig själv. Prata om var ni står i frågan, för att undvika missförstånd.

4  Respekt för vad den andra gillar

Det här gäller inte minst när det kommer sexlivet och vad man gillar och ogillar. Diskutera var era gränser går i sovrummet, för att inte riskera att kliva över dem.

Källa: Women´s Health

LÄS MER:

Har du egenskapen som kan göra nära relationer bättre?

Experten: 4 beteenden som dödar er relation – och knepen som kan rädda den

Så tar ni er bäst igenom ett gräl – 6 steg till en starkare relation

Annons