Läsarberättelse: För honom var kärleken som ett spel

kärlekspar

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Jag flyttade in i ett område med ungdomsbostäder efter att det tagit slut mellan mig och pojkvännen sedan skoltiden. Att jag skulle förälska mig igen så snabbt hade jag verkligen inte tänkt, men så blev det i alla fall.

Mathias och jag bodde i varsin ände av bebyggelsen, men träffades på en fest hos en av de andra i området. Jag föll pladask för honom, och under två veckor gick jag omkring som på små rosa moln. Vi var tillsammans hela tiden och sov nästan inte ens om nätterna.

Men så började han plötsligt dra sig undan. Det dröjde innan han svarade på sms och han bokade in många saker för sig själv.

Jag var både förtvivlad och förvirrad. Förgäves försökte jag få honom att berätta vad som var fel. Men när det gått några dagar utan att jag hört av mig till honom blev allt plötsligt bra igen. Då var jag lycklig. Tills det, efter ett par underbara veckor, blev samma sak igen.

Lekte med mina känslor

Under loppet av ett halvår var detta ett mönster. När det hände för femte gången sa mina vänner att jag måste tänka på något annat. Jag började gå till områdets träningscenter, och där lärde jag känna Nikolaj. Vi kom att prata med varandra när vi stötte ihop, och jag tyckte om honom allt mer.

Han var inte så snygg som Mathias, och under normala omständigheter hade jag kanske inte lagt märke till honom, det måste jag erkänna. Men förälskelsen kom långsamt smygande. Och om vi inte pratat med varandra på någon dag så saknade jag honom. Ju mer jag träffade honom, desto mer dragen till honom kände jag mig. En gemensam filmkväll slutade med att vi kysste varandra länge …

Vid den tidpunkten hade Mathias börjat kontakta mig igen, men som väl var stod jag emot frestelsen. Nikolaj kände till historien med Mathias, och till en början sa jag till honom att jag inte kunde lova något.

Men nu när jag fått distans till situationen kunde jag se att det bara skulle bli samma visa igen med Mathias. Han blev angelägen först när jag inte var det.

Nu har jag och Nikolaj varit tillsammans i ett år, och han har inte sårat eller gjort mig illa en endaste gång.

Kärlek ska inte vara ett spel. Och jag tycker synd om den tjej som Mathias träffar en dag, för jag tror att han kommer att göra samma sak med henne som med mig.

/Karin

LÄS MER

Läsarberättelse: Sociala medier höll på att förstöra vårt förhållande

Läsarberättelse: Min nya kärlek svek mig när jag behövde honom som mest

Läsarberättelse: Min pojkvän hamnade i fängelse

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: