RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Lars Lerins kärlekssaga med Junior

08 feb, 2021 
AvAino Oxblod
Karin Törnblom/TT
Lars Lerin väckte uppmärksamhet i veckan när det kom nyheter om att han ansökt om skilsmässa från maken Junior, bara för att dra tillbaka den kort därpå.
Paret säger att de har det bra och aldrig kommer skiljas på riktigt – trots sina upp- och nedgångar.
Här är Lars Lerins och maken Manoel ”Junior” Marques Lerins kärlekshistoria.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker du kanske inte visste om Lars LerinBrand logo
5 saker du kanske inte visste om Lars Lerin

Konstnären Lars Lerin och han make Manoel Marques Lerin – mer känd som Junior – har de senaste åren blivit folkkära tv-profiler och ett av landets mest omtyckta kändispar. Därför var det nog många som reagerade när nyheten kom i veckan om att Lars Lerin ansökt om skilsmässa från Junior.

Kort därpå kom dock nästa nyhet – Lerin hade tagit tillbaka skilsmässoansökan igen, och paret ska inte alls skiljas.

En lite generad Lars Lerin kommenterade händelsen i NWT.

– Jag är ju så drastisk också. Jag tycker att allt ramlar ner och så gör jag radikala grejer som det här nu, och så ringde Expressen förut, sa han och fortsatte:

– Jag vill inte gå in på det så mycket. Jag fick för mig att jag skulle ha ett annat liv helt enkelt. Sen fick jag sån ångest.

Lars Lerin och Junior bråkar ofta – men blir sams

Paret har berättat att de har en turbulent relation och ofta bråkar med varandra, men att de i grund och botten älskar varandra och inte vill skilja sig. I Tillsammans med Strömstedts 2018 berättade Lerin att han vid bråken kan flytta ut i sin ateljé i flera dygn och vara sur – medan Junior är mer kortsint.

Annons

– Jag bara exploderar på en gång. Jag är som ett lejon eller någonting. Men jag blir snabbt glad igen, berättade Junior i TV4-programmet.

Redan då 2018 hade Lars Lerin skickat in en skilsmässoansökan efter ett bråk – något som Junior vägrade skriva på.

– Jag är 100 procent säker på att vi inte kommer skiljas. Vi kommer vara tillsammans hela livet och när vi dör också, sa Junior i programmet.

Även Lars Lerin verkar säker på att de ska hålla ihop livet ut, trots toppar och dalar:

– Jag kan inte tänka mig livet utan dig, sa han i Tillsammans med Strömstedts.

Paret Lerin träffades över internet

Lars Lerin och Manoel Marques fick kontakt för första gången 2007, då de började chatta med varandra på nätet. Ett tag därefter flög Junior till Sverige för att få träffa sin 23 år äldre svenska kärlek – ett möte som skildras i dokumentären För dig naken som sändes på SVT 2012.

Efter första mötet gick det snabbt för paret. Sommaren 2009 – samma år som homosexuella par fick börja vigas i Sverige – gifte de sig på värmländska muséet Alma Löv.

Annons

De kommande åren adopterade paret två barn – Rafael, 5, och Gabriel, 4. När det kommer till barnen har paret landat i att det är Junior som är den ansvarsfulla pappan.

– Junior jobbar med sitt på konsthallen i Karlstad och har mycket av ansvaret för barnen, medan jag har stort behov av att vara ensam i ateljén. Det har utkristalliserat sig så att Junior har huvudansvaret medan jag försöker vara lekpappa. Han är den som sätter gränser och jag är mer ”dadda”, har Lars Lerin berättat.

Familjen bor i en villa i värmländska Hammarö, och även om de ibland bråkar så att Lars Lerin skickar in skilsmässoansökningar så verkar de kunna överkomma vilka hinder som helst – hur olika de än är som personer.

Eller som Junior sa i en intervju med Expressen i somras:

– Vi är väldigt olika, men har kärleken tillsammans. Eller hur älskling? Min kärlek till Lars är äkta, även fast vi grälade i morse.

Läs mer:

Lars Lerin tar tillbaka ansökan om skilsmässa från Junior

Lars Lerin talar ut om sitt missbruk under tidigare julfiranden: ”Inte särskilt trevlig”

Lars Lerin om saknaden efter Junior och barnen: ”Det var oroligt”

Annons