RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Läkaren: Så förbättrar du dina relationer - på 15 minuter!

16 sep, 2020 
AvJohanna Bengtsson
Man med indiskt utseende i liten bild framför kvinna och man som ser varandra i ögonen
Vill du boosta dina relationer? Läkaren Rangan Chatterjees har tagit fram en metod som förbättrar dem på bara 15 minuter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässaBrand logo
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässa

Att genomföra förändringar i sitt liv behöver inte vara så stort.

Det räcker med femton minuter om dagen, enligt läkaren Rangan Chatterjee, som gjort internationell succé genom att på ett enkelt sätt förklara hur vi människor kan hålla oss friska utan mediciner

Han talar sig varm för små förändringar i vardagen och försöker finna anledningen bakom sina patienters besvär, snarare än att medicinera bort problemen.

Det räcker med 15 minuter om dagen

Ett sätt kan var att genomföra snabba hälsokickar varje dag. Metoden presenterar Rangan Chatterjee i sin nya bok Förändra ditt liv 5 minuter i taget som kommer ut i november 2020.

Metoden innebär att du väljer ut ett problemområde i ditt liv som du behöver hjälp med att förändra. Du behöver involvera din kropp, hjärta och sinne för att skapa förändring och gör därför dagligen en hälsokick inom varje kategori. Du genomför hälsokickarna under fem av veckans sju dagar, i 15 minuter varje gång.

Annons

Vi har valt ut ett program som leder till att du kan förbättra dina relationer.

Så här kan du förbättra dina relationer

Behöver få bättre relationer kan du göra de här övningarna.

Sinne

5 minuter i flow. Ibland kan det skära sig i våra relationer för att vi själva inte gör sådant som får oss att känna att vi lever, att vi är i ett flow.

Gör så här: Ägna fem minuter per dag åt något som ger en känsla av flow, alltså att du glömmer tid och rum. Genomför en aktivitet som tar all din uppmärksamhet, men som inte är så svår att du vill ge upp. Du kan till exempel måla, sticka, läsa, skriva eller lägga pussel.

Kropp

Dansa. Att dansa i fem minuter kan hjälpa dig att komma i kontakt med dig själv och är dessutom en kul grej att göra tillsammans med din partner eller vän.

Gör så här: Dansa loss till en låt som får dig att må bra. Sätt låten på repeat eller spela flera snabba låtar på rad.

Hjärta

Teceremoni. Denna hälsokick är ett jättebra sätt att ge en relation några välbehövliga minuter av koncentrerad omtanke och uppmärksamhet varje dag.

Gör så här: Avbryt det du gör och sätt dig ner och prata med en vän eller din partner. Koka en kopp te, låt tv:n vara avstängd och lägg undan datorer, surfplattor och telefoner. Ha ögonkontakt och lyssna aktivt.

Foto: TT

Läs mer:

7 råd för att bryta dåliga kärleksmönster

18 kändisars kloka ord om kärlek och relationer

Så övervinner ni irritation i relationen – expertens 4 bästa tips

Annons