RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

"Tjejövningen" som gör MÄN bättre på sex!

18 jan, 2017 
Hallå alla män! Det finns några muskler som det är viktigare att träna upp än biceps – om ni vill ha ett bättre sexliv.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Kniiip! Kniiip!

Alla kvinnor som fött barn har fått uppmaningen att träna musklerna i bäckenbotten. Det hjälper inte bara mot urininkontinens och smärta i underlivet – utan är också bra för sexlivet. Bra muskler i bäckenbotten gör att kvinnor lättare kan få orgasm och starkare sådana dessutom.

Och det gäller INTE bara kvinnor!

Läs också: Sex ÄR bättre med någon du älskar – 7 bevis

Det är minst lika viktigt att män tränar upp bäckenbotten, enligt Åsa Enervik, barnmorska på RFSU. En tränad bäckenbottenmuskulatur och bra blodcirkulation hjälper blodet att stanna i svällkropparna i penis – och kan göra så att män slipper problem med erektion och för tidig utlösning.

Så här kan du träna upp sexmusklerna:

  1. Hitta rätt. Ligg på rygg med benen i rät vinkel och slappna av. Knip runt ändtarmen och fortsätt kniprörelsen framåt, runt slida och urinrörsöppning eller pungen och penisen. Tänk att du är kissnödig och ska hålla emot, så hårt att det känns som ett lyft inuti kroppen.
  2. Börja träna. Passa på och knip när du har möjlighet: på t-banan till jobbet, i kön till kassan, vid skrivbordet. Gör knipet som beskrivs ovan och håll i fem sekunder. Vänta sedan lika länge och börja om. Upprepa knipet fem gånger – tre gånger om dagen.

Källa: Metro

Foto: Thinkstock

 

Sexliv – så kan du tänka dig till bättre sex

sexliv

Läs också: Sexliv – så kan du tänka dig till bättre sex

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons