Kändispar som inte bor ihop fast de har barn tillsammans

Sanna och Carolina

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
TV: Se kändisparen som är eller har varit särbos
1:13

Efter reklamen: TV: Se kändisparen som är eller har varit särbos

(1:13)

Att vara särbos under lång tid är inget ovanligt. Men, om man är ett lyckligt par och har barn ihop är det ovanligt att man väljer att bo på två olika adresser. Främst för att man vill vara tillsammans, och för att det är lättare att rodda logistiken om man bor under samma tak, men också för att det är sämre ekonomiskt.

Men, så finns det de som är hur nöjda som helst med det upplägget. Här är fyra kändispar som valt att ha två boenden fast de lever tillsammans och har barn ihop.

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har varit ett par i 16 år och har tre söner tillsammans. I många år levde paret som särbos, trots små barn.

– Ju äldre vi blir, desto fler börjar tycka att det är ett rätt smart koncept. Men det är klart jag har blivit ifrågasatt. Framför allt folk som tror att det är en "second best"-lösning. Att jag är det för att jag inte kunde få till det med min särbo, sade Sanna Lundell 2016 i podcasten Livshjulet.

Hon menade också att det fanns flera skäl till att hon inte ville bo tillsammans med sin kärlek.

– Det finns flera skäl till att jag valt att vara särbo. Jag har varit sambo förut, med min dotters pappa, i fem år och jag såg att vi ramlade rätt in i alla jämställdhetsfällor som man kan göra. Det tycker jag ofta sker, menade Sanna Lundell då.

Bara några månader senare köpte de dock en gemensam herrgård, där de bor tillsammans idag.

Carolina Gynning och Viktor Philipson

Carolina Gynning och Viktor Philipson har varit ett par sedan 2019 (med ett kortare uppbrott 2020) och har under hela sin relation levt som särbor, även om de tillbringar mycket tid ihop. För några månader sedan föddes deras gemensamma dotter, Vilda, men Carolina och Viktor har fortfarande inget behov av att flytta ihop.

– Jag har redan testat det här med mamma, pappa, barn en gång och det gick ju åt helvete. Nu är jag rätt sugen på en annan typ av upplägg, och jag vet inte om vi behöver bo ihop hela tiden. Vi är ju ändå tillsammans nästan jämt, men jag gillar att vi kan ge varandra frihet och ha två olika bostäder. Ambitionen är att köpa en stor gård tillsammans, då går man inte varandra på nerverna på samma sätt som man gör i en liten villa. Efter att ha hängt i tre dagar kan båda känna att det är väldigt skönt att få vara för sig själv, och då är det perfekt att Viktor har sin lägenhet i stan, sa hon i en intervju med Amelia.

Henrik Schyffert och Nour El Refai

Efter 8 år som särbo, varav 1,5 år som föräldrar till sonen Sami, så flyttade faktiskt paret Henrik Schyffert och Nour El Refai ihop i somras. Men innan dess hade de två boenden.

Paret tillbringade dock största delen av tiden ihop även när de var särbos, fast på olika adresser; ibland hos Henrik, ibland hos Nour.

– Vi ser ingen anledning till att flytta ihop. Om vi älskar det här, varför då ändra på det? Det är möjligt att vi känner annorlunda om två eller fem år, men just nu är det perfekt, sade Nour då i en intervju med ETC.

Julia Roberts och Danny Moder

Julia Roberts och Danny Moder har varit ett par i över 20 år och har tre barn tillsammans (ganska stora nu i och för sig). Men, de bor inte ihop. Paret har, trots att de fortfarande är lyckligt gifta, i flera års tid haft två olika hus i Malibou, bara en kort bit ifrån varandra (!). Paret har också flera andra boenden runt om i världen, bland annat på Hawaii och i San Fransisco.

Foto: TT, Instagram

TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
1:13

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

(1:13)

Redaktionens tips

Carolina Gynning om att vara särbo efter dotterns födsel

Nour El Refai och Henrik Schyffert har flyttat ihop efter 8 år som särbo

Därför bodde David Hellenius i Renée Nybergs källare i ett år

Dela på: