Julie fick barn med maken – femton månader efter hans död

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Julie och Travis träffades 2007 genom jobbet, och blev snabbt ett par. När de gifte sig 2012 började de genast försöka skaffa barn tillsammans, men visade sig ha fertilitetsproblem. När Julie till sist blev gravid 2016 drabbades hon i stället av missfall tolv veckor in i graviditeten.

Efter sorgen med missfallet kom nästa. Travis blev diagnostiserad med obotlig cancer i hjärnan, efter att man upptäckt en stor tumör – en cancertyp där bara fem procent överlever längre än fem år.

– Vi visste från början att han antagligen inte skulle finnas kvar för att göra allt vi hade planerat att göra. Att få Travis sjukdomsdiagnos var förkrossande och överväldigande. Vi hade planerat hela våra liv ihop, och på ett ögonblick fick jag veta att min man inte kommer finnas och att jag kommer vara änka när jag är 35 år, säger Julie till Daily Mail.

Travis försökte hålla humöret uppe, och paret gav inte upp hoppet om att han skulle höra till de få procenten som faktiskt överlever den typen av cancer.

I ett hopp om att kunna få barn ihop innan Travis gick bort, så påbörjade Julie samtidigt en IVF-behandling. Innan Travis påbörjade sina cancerbehandlingar tog man också vara på hans sperma, då strålning kan göra en infertil.

Men paret lyckades inte få barn ens via IVF innan Travis gick bort – något som är en sorg för Julie.

– Han var så förväntansfull på möjligheten att bli pappa, det hade betytt så mycket att kunna få barn medan han var här så att han kunde vara en del av det, säger hon.

Julies beslut efter makens död – ville föda hans barn

När Travis gick bort i februari 2019 hade Julie kvar fem nedfrusna embryos som hon och maken hade gjort tillsammans. Mitt i sorgen bestämde hon sig för att försöka bli gravid igen.

– Jag tog mig i kragen och funderade över vad jag ville härnäst för min egen skull. Jag insåg att jag fortfarande ville ha barn, även om det skulle bli som ensamstående mamma. Jag satsade på att sätta in dubbla embryon, och i oktober 2019 fick jag ett positivt graviditetstest.

Den nionde maj 2020 födde Julie dottern Logan, som är det bästa som hänt henne.

– Efter smärtan och sorgen som kom av att förlora Travis, så är det obeskrivligt att 15 månaders senare ha en liten bit av honom i min famn igen.

Och dottern tar redan efter sin pappa.

– Travis hade älskat Logan totalt. Jag ser honom i henne varje dag. Jag ser honom i hennes små leenden och uttryck. Det smälter mitt hjärta att hon är så lik sin pappa.

Redaktionens tips

98-åriga mamman flyttar in på sonens ålderdomshem – för att ta hand om honom

Camilla Läckbergs bror dog i bilolycka – berättar i SVT

Jasmina Jasharaj försvann: Mamma Florije berättar i ”Sävsjöflickan”

Dela på: