RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Jessica Chastain om Cannes: "Det var ganska besvärande för att vara ärlig"

02 jun, 2017 
"Jag har tittat på 20 filmer på 10 dagar... och det enda som jag verkligen tar med mig från den här upplevelsen är hur världen framställer kvinnor."
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Debatten kring hur kvinnor framställs framför och bakom kameran i filmvärlden har pågått i många år, och även om det har blivit marginellt bättre så finns det mycket kvar att göra. I år vann Sofia Coppola priset för Bästa regi under filmfestivalen i Cannes – som andra kvinna någonsin i festivalens 70-åriga historia.

På en presskonferens efter den prestigefyllda filmfestivalen tog skådespelerskan Jessica Chastain tillfälle i akt att uttrycka sitt missnöje över den kvinnliga representationen.

Läs också: Helen Mirren: Därför ska alla vara feminister

– Jag har tittat på 20 filmer på 10 dagar… och det enda som jag verkligen tar med mig från den här upplevelsen är hur världen framställer kvinnor, säger hon och fortsätter:

– Det var ganska besvärande för att vara ärlig. Det finns några få undantag, men för det mesta blev jag förvånad av den kvinnliga representationen i filmerna.

Chastain förklarar att hon inte känner igen sig i de kvinnliga karaktärerna, och att hon hoppas att det är något som fler kvinnliga regissörer kan råda bot på.

Annons

Läs också: 7 kvinnor som ger styrka när allt känns nattsvart

– Jag hoppas att vi kommer att få se fler kvinnor som jag faktiskt känner igen från min vardag när vi börjar inkludera fler kvinnliga berättare. De som är framåt, de som driver egen byrå. De som inte bara reagerar på män runt omkring dem. De som har egna tankar och åsikter.

Jessica Chastain har länge varit en förespråkare av jämställdhet i Hollywood och har tidigare sagt att hon vägrar att acceptera roller där hon får sämre lön än sina manliga kollegor.

– Jag tillåter inte sådant i mitt liv, sa hon då till Variety.

Källa: ELLE.com

 

Studie: Män misstolkar kvinnors intresse

Läs också: Studie: Män misstolkar kvinnors intresse

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons