Hur får man ett bättre sexliv? Här är 5 enkla tips!

Hur får man ett bättre sexliv? Här är fem tips:

Ta reda på vad du gillar

Är du en morgonsex-person eller föredrar du kvällssex? Tycker du sex ska vara mjukt och romantiskt eller vill du att din partner tar rejält i dig? Ställningar, stämningar – den som vet vad den tycker om kan också förmedla det och få ett bättre sexliv.

Prata med varandra

Varför ska just sex vara spontant och tankeläsningsmässigt, undrar sexolog Charlotte Makboul. Ni måste berätta för varandra vad ni tycker om – och vad ni helst slipper. Först då kan ni få ett bättre sexliv.

Ändra sextankarna

Tänk på sex. En vanlig orsak till att man tappar lusten är att  man inte tänker på sex, enligt sexologen Charlotte Makboul. Eller att man tänker negativt om sex: att det är jobbigt, att man inte är attraktiv, att man är dålig i sängen. Vänd på de negativa tankarna, så ökar chanserna för att lusten, och sexet, blir bättre.

Läs också: Så tänker du dig till bättre sex

Kniiip fram bättre orgasm

Vanliga knipövningar kan göra underverk för sexlivet, särskilt om du har fött barn och/eller är över 50. När du tränar bäckenbotten ökar blodtillförseln till musklerna, vilket leder till ökad känslighet vid sexuell stimulering. Så lägg dig ner och slappna av. Börja sedan knipa vid ringmuskeln och knip uppåt, inåt förbi slidan, urinröret och i riktning mot naveln. Håll i fem sekunder. Slappna av och börja om. Upprepa fem gånger.

Ha sex oftare

Närhet föder längtan efter mer närhet. När du haft sex finns minnet av kärleksstunden kvar i kroppen – och då vill den ha mer. Därför måste man påminna kroppen hela tiden för att lusten ska bestå, enligt sexologen Charlotte Makboul. Har ni sex oftare vaknar alltså lusten automatiskt och ni får ett bättre sexliv.

Källa: mabra.com och rfsu.se

 

Forskare: Så ofta ska du ha sex för att må bra

Hur ofta ska du ha sex?

Läs också: Forskare: Så ofta ska du ha sex för att må bra