Här är otrogna svenskars favoritursäkter

15 feb, 2017 
AvHelena Sjögren
Otrogna svenskar vill gärna tillbringa alla hjärtans dag både med sin långtidspartner och sin älskare. Den vanligaste ursäkten för att klara ekvationen kommer att vara att de tvingas jobba övertid, enligt en undersökning från Victoria Milan.
Annons

Victoria Milan är dejtingsajten för människor i förhållanden som vill vara otrogna.

Inför Alla hjärtans dag har sajten frågat knappt 6000 av sina medlemmar om hur de tänker tillbringa dagen. Enligt undersökningen säger mer än var sjätte svensk på sajten att de planerar att träffa både sin älskare och sin långtidspartner.

Men för att lyckas med dubbelmötet krävs det ofta en vit lögn eller två inför långtidspartnern.

Ursäktar sig med träning

Medlemmarna uppger att de i första hand kommer skylla på att de måste jobba övertid. Nästan varannan man, 48 procent, och mer än var tredje kvinna, 37 procent, tänker använda det som ursäkt för att kunna träffa sin älskare. Enligt Victoria Milans undersökning har 44 procent av männen och 21 procent av kvinnorna aldrig tidigare jobbat övertid.

Läs också: Stjärntecknen som var mest otrogna 2016

Den näst vanligaste ursäkten kommer vara träning. Här uppger 40 procent av männen och 36 kvinnorna att träning är den perfekta ursäkten för att kunna smita i väg utan att det väcker onödiga frågor.

Annons

Den tredje mest vanliga ursäkten är att finnas där för en vän som precis har blivit dumpad. Fler kvinnor än män säger att de tänker använda just den undanflykten På fjärde plats kommer ursäkten att den otrogne ska shoppa en kärleksgåva till sin partner.

”Mycket känslor inblandade”

Sigurd Vedal, grundare och vd för Victoria Milan, säger i ett pressmeddelande att resultatet talar för att deras medlemmar värdesätter umgänge med både sin långtidspartner och älskare.

– Förhållandet som en otrogen har med sin långtidspartner är definitivt annorlunda till vad de upplever med sin älskare, dock finns det fortfarande mycket känslor inblandade. Otrogna kommer att göra ett val på Alla hjärtans dag och många av dem vill fira med sin älskare och sin partner, med hjälpen av en liten vit lögn, säger han i en kommentar.

Undersökningen bygger på svar från svar från 5907 aktiva medlemmar från Storbritannien, Irland, Spanien, Sverige, Portugal, Norge, Slovenien, Tjeckien, Polen, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland, Schweiz, Österrike, Förenta Staterna, Nya Zeeland, och Sydafrika.

Artikeln kommer ursprungligen från Allas.se

 

Studie: Därför är män otrogna

Läs också: Studie: Därför är män otrogna

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons