RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Här är egenskaperna svenska singlar letar efter

11 jul, 2017 
Singel och sugen på att träffa någon? Nu har dejtingappen Happn tagit reda på vad svenska singlar letar efter i dejtingdjungeln.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sommaren är en högtid för alla singlar. Den bjuder in till varma, flörtiga kvällar och tillfällen att träffa nya människor. Men vad är singlar ute efter när de ger sig ut i dejtingdjungeln? Det har dejtingappen Happn försökt ta reda på, genom att göra en underökning kring vad svenska singlar letar efter hos andra när de rör sig på dejtingsidor eller appar.

Enligt 65 procent är intelligens den viktigaste egenskapen, tätt följt av humor och vänlighet. Hälften anser också att deras dejter ska vara utåtriktade.

Läs också: Singel? Då är du antagligen lite smartare än alla andra…

Vad som däremot är mindre viktigt är pengar – endast fem procent uppger att det är viktigt att personen de dejtar är rik.

Men vad som är viktigast hos en eventuell partner skiljer sig också åt mellan könen. Hälften av männen tycker att det är viktigt att dejten är vacker, medan en majoritet av kvinnorna prioriterar att dejten är social.

Annons

Men när det gäller den fysiska aspekten är det leendet och ögonen som toppar listan – hela 74 procent svarar antingen leende eller ögon som viktiga drag. För män var dock en snygg rumpa viktigt, medan kvinnor hellre såg ett par fina händer.

Läs också: Håller inte relationerna? Det kan bero på dig!

– Även om utseende och fysisk attraktion kan kännas betydelsefullt bör man inte lägga allt för stor vikt vid det när man dejtar och lär känna nya människor. Vår undersökning visar tydligt att personlighet är mycket viktigare. Den som bjuder på ett leende och låter sin humor lysa igenom på första dejten har mycket att vinna. Singlar bör därmed uttrycka sig genom beskrivningen i sina profiler lika mycket som de gör i sina bilder, säger Claire Certain, presstalesperson hos Happn.

 

Topp 5 – Här är egenskaperna som attraherar flest singlar

1. Intelligens 65 %

2. Humor 63 %

3. Vänlighet 57 %

4. Utåtriktad 53 %

5. Vacker 50 %

Läs också: Så gör du succé på första dejten – 5 tips

Topp 5 – Här är de fysiska attributen som attraherar flest singlar

1. Leende 74 %

2. Ögon 74 %

3. Rumpa  42 %

4. Hår  37 %

5. Bröst 29 %

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons