RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Halima Cissé födde 9 barn – nu har de fyllt ett år

06 maj, 2022 
MåBra Redaktionen
Halima Cissé och alla 9 barn
När Halima Cissé från Mali fick vet att hon var gravid kunde hon aldrig föreställa sig att det var 9 barn hon väntade. Nu har det gått ett år sedan den världskända förlossningen – så här mår barnen idag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Ett lätt illamående, bröst som ömmar, en mens som inte dyker upp när den ska och kanske en spänd mage. Ja, det finns många tecken som kan visa på att du är gravid. Samtidigt som du känner din kropp väl är det ändå svårt att förstå att något faktiskt växer i magen. Spänningen, förväntningarna och oron över att allt ska vara bra med den där lilla som nu ska bli en del av din familj.

Efter det första ultraljudet kanske allt känns mer verkligt. Du har fått bekräftat att du är gravid och förhoppningsvis fått höra några lugnande ord om att allt är som det ska vara.

För Halima Cissé från Mali dök det också upp en stor nyhet – som hela världen senare skulle få reda på. Hon väntade inte bara ett barn. Inte heller tvillingar eller trillingar. På ultraljudsskärmen syntes nämligen SJU barn, som senare skulle visa vara fel.

Se också: 6 kändisar med okända tvillingar

6 kändisar med okända tvillingarBrand logo
6 kändisar med okända tvillingar

Halima Cissé födde 9 barn

Du har säkert någon i din närhet som fått tvillingar. Det är inte så vanligt, men händer, det sägs nämligen ett barn av 40 är en tvilling. När det gäller trillingar är det mycket mer ovanligt, där pratas det om 1 graviditet på 8000 som är trillingar.

Annons

Det var i maj förra året som hela världen fick veta den stora och speciella nyheten – Halima Cissé från Mali hade fött hela nio barn, vilket som kom som en stor överraskning även för henne.

Att vänta fler än ett barn på samma gång kan medföra stora risker, därför går man ofta på fler och täta kontroller.

För Halima Cissé innebar graviditeten ännu fler läkarbesök och ultraljud. Det hon fick veta då var att hon väntade sju barn, något som skulle vara fel när förlossningen väl sattes igång.

Halima Cissé barn
En sköterska på sjukhuset i Marocko tar hand om ett av barnen. Foto: Abdeljalil Bounhar/TT

På grund av att förlossningen var extra riskfylld och krävde specialistkunskap fick familjen, med hjälp av Malis regering, flyga till Marocko. Där födde 26-åringen alla barn med planerat kejsarsnitt i vecka 30. Under själva förlossningen upptäckte läkarna att de missat två bebisar, det var nämligen inte sju barn som skulle förlösas utan nio.

Annons

Barnen vägde bara mellan 500 gram och ett kilo. Nu har de fyra pojkarna Oumar, Elhadji, Bah och Mohammed VI och de fem flickorna Adama, Oumou, Hawa, Kadidia och Fatouma som för ett par dagar sedan fyllde ett år.

Så här kan det se ut när hela familjen ska ta ett familjeporträtt.

Så mår alla barn idag

Nu har det gått tolv månader sedan förlossningen och familjen bor fortfarande kvar på sjukhuset. Förutom de nio ettåringarna har familjen också en 3-åring, storasystern Souda. Pappa Abdelkader Arby berättar att den stora familjen mår bra.

– Det är inte lätt, men det är jättebra. Även om det är uttröttande ibland så blir vi lättade när vi tittar på alla barnen, som är perfekt friska. Då glömmer vi allt, säger Abdelkader Arby till BBC.

Annons

Som man kan ana har alla barnen varit på regelbundna kontroller för att se att det utvecklas som det ska. Enligt pappa Abdelkader Arby kryper alla barnen och några kan till och med gå om de håller i något.

– De har alla olika personligheter. Vissa är tysta, medan andra låter mer och gråter mycket. Vissa vill bli burna hela tiden. De är alla olika, vilket är helt normalt, berättar pappa Abdelkader Arby.

Nu har familjen fått fira barnens första födelsedag.

Förlossningen med nio barn är så speciell att de hamnade i Guinness rekordbok – eftersom man inte känner till några tidigare fall där ”nilingar” fötts och samtliga överlevt mer än ett par timmar.

Källa: Expressen

Foto: Instagram/TT

Annons