Kan man förlåta otrohet? Så svarar experten

Ett trasigt och ett helt pappershjärta bredvid två ringar och en kvinna i närbild som gråter.
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässa
Slå på ljud

Gränsen för vad som klassas som otrohet kan skifta från person till person. En del ser nätflirtande och porrsurfande som steget för långt medan andra kanske drar gränsen vi samlag. Men oavsett vart ens definitionen av ordet är, är det möjligt att förlåta handlingen? Experten Anna Bennich ger svar på den tuffa frågan.

Så kommer man över en otrohet

I Nyhetsmorgon på TV4 svarade relationsakuten, bestående av psykologen Anna Bennich och skribenten Nisse Edwall, på tittarnas frågor om otrohet. På frågan om hur man ska gå till väga för att gå vidare efter en otrohet svarar Anna Bennich så här:

– Ja, det går att reparera ett svek, som otrohet faktiskt är. Men det krävs tid, arbete och motivation.

Hon säger att om båda parter är beredda på att förlåta och ta sig vidare så kan det vara bra att söka professionell hjälp.

– De samtalen man måste ha ska vara nakna, ärliga och öppna. Det kan vara svårt att göra på egen hand när man också är sårad, ledsen och rädd. Jag skulle rekommendera att man tar hjälp i den processen.

Skribenten Nisse Edwall kommer också med tipset att låta läkandet ta sin tid.

– Man ska heller inte känna att man har någon stress. Låt det ta tid. Tänk på att ta det en dag i taget, säger Nisse Edwall.

Är man i behov av professionell hjälp erbjuder många kommuner och kyrkor familjerådgivning som dessutom inte kostar så mycket.

Källa: Nyhetsmorgon Foto: TT

Utvald läsning