RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Cara Winhold väntade två barn samtidigt – var inte tvillingar

05 jul, 2022 
mamma födde två barn
Att få barn tätt kan vara en utmaning. Cara, 31, födde två barn samtidigt – utan att de var tvillingar. I media har hon berättat om känslan när hon under ultraljudet fick se ytterligare ett pickande hjärta, trots att hon redan var gravid.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Kvinnokroppen är fantastisk! Att den kan bli gravid, baka en bebis och föda ut ett eller flera barn – wow!

Men ibland är det inte så enkelt. Många kan ibland behöva kämpa för att få ett plus på stickan medan andra är med om att en graviditet slutar alldeles för tidigt.

Cara Winhold, 31, från Texas kämpade med att bli gravid. I en intervju med tidningen Today Parents har hon öppet berättat om sina missfall – men även om den största överraskningen när det visade sig att hon blev gravid trots att hon redan bar på barn. Här är hennes historia.

VIDEO: Det här är ofrivillig barnlöshetBrand logo
VIDEO: Det här är ofrivillig barnlöshet

Cara Winhold drömde om ett andra barn

Läraren Cara Winhold, 31, från Texas hade länge drömt om ett till barn. Hon ville så gärna att sonen Wyatt, 3, skulle få bli storebror.

Annons

Att fullfölja en andra graviditet var inte så lätt – hela tre gånger drabbades hon och maken Blake av missfall. Hur optimistiska paret än försökte vara slutade det ändå i en stor frustration och sorg.

”Förlusterna tog verkligen hårt på oss”, sade Cara.

I april 2021 plussade Cara ytterligare en gång. Lyckan var total och redan i den femte graviditetsveckan bestämde sig paret för att gå på ett tidigt ultraljud.

På skärmen kunde läkaren dock inte se något hjärtslag.

”Det var fortfarande tidigt. Jag visste att jag inte kunde tappa hoppet. Det är inte ovanligt att inte se ett hjärtslag vid fem veckor”, menade Cara.

Väntade två barn samtidigt – som inte var tvillingar

Två veckor senare var det dags för ytterligare ett ultraljud. Den som varit i en liknande situation vet att det är en mix av känslor man bär på. En oro och samtidigt en förhoppning om att allt ska se bra ut.

Under besöket fick Cara och hennes man världens största överraskning. På ultraljudsskärmen syntes inte bara ett pickande hjärta, utan ett andra foster hade dykt upp från ingenstans. I Caras mage växte alltså två barn, något som inte hade synts tidigare.

Annons

”Alla i rummet var i chock”, berättade Cara.

Det som hade hänt Cara var att hon hade blivit gravid med ägg från olika menstruationscykler, de två fostren var alltså i olika utvecklingsstadier. Ett av hennes ägg hade befruktas fastän hon redan varit gravid. Detta kallas för superfetation. I ett klipp på Tiktok berättar hon situationen.

Föddes samma dag

Den 25 oktober 2021 föddes sönerna Colson och Cayden. Den äldsta sonen Colson, som alltså blivit till först, var något större än Cayden. Han lärde sig krypa först och även storleksskillnaden var märkbar.

”Det är dramatiskt hur mycket större Colson är, fortfarande. Han är 8 månader gammal men bär kläder som är för en 2-åring. Cayden bär storlekar från 6 till 9 månader”, har mamma Cara berättat på sina sociala kanaler.

Källa: todayparents.com, wikipedia

Foto: TT, Instagram, Tiktok

SE OCKSÅ: Sex under graviditeten - allt om sexlusten och säkerhetenBrand logo
SE OCKSÅ: Sex under graviditeten - allt om sexlusten och säkerheten
Annons