RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Ernst Kirchsteiger om sin långa relation: "Inget kakrecept"

22 jul, 2018 
AvHelena Sjögren
Ernst Kirchsteiger och frun Ulla har varit ett par i över fyra decennium. Men enligt tv-profilen finns det inga knep för att hålla kärleken vid liv. "En relation är inte ett kakrecept", säger han till Aftonbladet.
Annons

Ernst Kirchsteiger är aktuell med en ännu en säsong av ”Sommar med Ernst” i TV4. I år renoverar han Kånsta kvarn i Hallsbergs kommun utanför Örebro tillsammans med snickaren Mackan Nylén och snickarlärlingen Kajsa Nylén.

Och för Ernst Kirchsteiger, som själv är bosatt utanför Örebro, är det viktigt att komma hem till familjen och frun Ulla på kvällarna för att få relationen att hålla.

– Jag sover hemma. Jag kommer hem, äter kvällsmat, duschar och byter kalsonger precis som vem som helst. Man måste lösa det, logistiken måste fungera, har han tidigare sagt till Expressen.

Ernst Kirchsteiger och frun Ulla

Ernst Kirchsteiger och frun Ulla Kirchsteiger träffades redan när de gick i gymnasiet i Karlskoga. Ulla Kirchsteiger har berättat att det var Ernst som tog första steget och att de kort därefter blev ett par.

– Jag förstod snabbt att det här inte var någon vanlig kille. Han hade ett annat språk, kändes vuxen. Han var då som nu en romantiker och sa tidigt: ”Vi ska skapa ett hem och ett bra liv tillsammans”. Jag kände redan då att jag skulle få ett spännande och rikt liv med Ernst, sa Ulla Kirchsteiger till tidningen ”Hemma med Ernst” 2013 som citeras av Expressen.

Då var de båda 17 år gamla. Men över 40 år senare håller de fortfarande ihop och har två söner.

Ernst Kirchsteiger och frun Ulla Kirchsteiger på röda mattan inför The Polar Music Prize i Stockholm Concert Hall 2016.
Ernst Kirchsteiger och frun Ulla Kirchsteiger. Bild: IBL Bildbyrå

I en färsk intervju med Aftonbladet säger Ernst Kirchsteiger att det inte finns några genvägar bakom den långa relationen.

Annons

– Det finns inget knep, en relation är inte ett kakrecept. En relation är en personlig konstruktion tillsammans med en annan människa. Det viktiga är att man känner att man blir bättre med en annan person, att man växer på ett sätt som man inte skulle göra om man var ensam, säger han.

Dessutom avråder han människor på att jämföra sig med andra.

– Vi bygger alla våra livskonstruktioner, och det farliga är om man börjar snegla på andras konstruktioner. Man kanske läser en blogg och tänker: ”Oj, vad de hade mysigt, så där lever ju inte vi”. Man måste leva sitt eget liv, utifrån sin egen förmåga och kunskap. Sin ”klokskap”, säger Ernst Kirchsteiger till Aftonbladet.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Annons