RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Dolly Partons hemlige make Carl Dean Thomas – därför döljer hon honom

20 jan, 2022 
dolly-parton-maken-carl-thomas
tt/Dolly Parton: Here I AM
Trots att Dolly Parton gjort dundersuccé sedan slutet på 1950-talet är det få som sett röken av hennes make Carl Dean Thomas.
Här är anledningen till varför hon håller maken i det dolda!
Annons
Dolly Partons stilresa genom årenBrand logo
Dolly Partons stilresa genom åren

Hela världens countrydrottning Dolly Parton, 76, har varit gift med 79-årige maken Carl Thomas Dean, 79, i 55 år. Turturduvorna har dock varit ett par i hela 59 år och de möttes när Dolly Parton blott var 17 år gammal.

– Min man och jag har varit tillsammans i 57 år och varit gifta i 54, och jag är trött på honom och jag är säker på att han är trött på mig, skojade Dolly Parton i den brittiska podcasten Table manners with Jessie Ware för två år sedan.

Så möttes Dolly och maken Carl Dean

Maken Carl Dean skulle kunna beskrivas som Dollys raka motsats vad gäller personlighetstyp. Ett liv i rampljuset är inget för honom, och Carl Dean backar helst flera hundra meter från allt vad kändisskap heter. I dokumentären Dolly Parton: Here I am som släpptes förra året berättade countrydrottningen om första mötet med den ack så hemlige maken Carl Dean Thomas.

Annons

– Jag gick till tvättautomaten för första gången. Jag tog med mig mina smutsiga kläder hemifrån och jag träffade min make den dagen vilket jag ofta har skojat om. Att det har varit urblekt sedan dess, skrattar hon i dokumentären om sig själv.

”Han valde mig och inte kändisskapet”

I en intervju från förrförra året gjorde Dolly Parton klart att Carl Dean Thomas är en tyst och reserverad man som föredrar det lugna livet.

– Jag har alltid respekterat och uppskattat det hos honom, och försökt hålla honom borta från rampljuset så mycket jag kan. Han sa: ”Jag har inte valt den här världen, jag valde dig och du valde den världen. Men vi kan hålla våra liv åtskilda och tillsammans”. Och det gör vi och har gjort, sa Dolly Parton till Entertainment tonight i oktober 2020.

Bildsekvens från dokumentären Dolly Parton: Here I am.

Dolly Partons make Carl Dean Thomas

Under Dolly Partons minst sagt långa karriär har man knapp sett röken av maken Carl Dean. Istället för kändislivet valde han det hårda arbetet, då han ägde ett asfaltsläggningsföretag vid vilket han arbetade fram tills pensionen. Enligt uppgifter till Too Fab har han endast sett en enda av hustrun Dollys uppträdanden.

Annons

Nära kollegorna: Har aldrig sett Carl Dean

I dokumentären Dolly Parton: Here I am dyker en drös med människor som arbetat med Dolly Parton genom åren upp. Trots att kollegorna har känt varandra länge och vid det här laget borde ha sett stora delar av varandras liv är det knappt några som sett röken av Carl Dean Thomas.

– Jag har varken sett eller träffat Carl Dean. Jag vet att han existerar men jag har inte sett honom. Jag känner ingen som känner honom. Han kom inte på några shower, säger gitarristen LLoyd Green som arbetat med Dolly sedan början av hennes karriär.

Därför håller Dolly Parton maken dold

Ännu en kollega till Dolly, producenten och låtskrivaren Linda Perry, förklarade hur det kommer sig att maken hålls i skymundan.

– Hon visste tidigt i sin karriär att hon var tvungen att dra gränser, annars skulle medierna äta upp henne levande, förklarar hon i dokumentären och fortsätter:

– Det var som att hon förutsåg hela sin karriär och sa att ”Detta måste jag göra för att behålla förståendet, mitt privatliv och mitt utrymme”, säger hon.

En ovanlig bild tillsammans med Carl Dean!

Foto: TT/Dolly Parton: Here I am

Annons