RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Det tycker män är attraktivt hos kvinnor – enligt forskning

02 maj, 2017 
Det attraheras män av hos kvinnor.
Alla män dras inte till samma kvinna – men det finns några attribut de är genetisk programmerade att uppskatta, visar forskning.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

En säger sig gilla kurvor, en annan vill ha långa fotomodeller. Någon vill ha kort hår och en annan blont. Självklart föredrar killar (precis som tjejer) olika saker när de letar efter en partner. Men enligt forskare finns det några ting som ligger i mäns gener att bli attraherade av.

Här är sex fysiska attribut som män omedvetet letar efter – enligt forskningen.

Läs också: 7 tecken på att du träffat den rätta

 

Smal midja, breda höfter

Det är genetiskt betingat för män att dras till kvinnor med timglasformade kroppar. Enligt antropologen dr. Barnaby Dixson från University of Queensland är det proportionerna 7-10 mellan midja och höftbredd som är mest framgångsrikt.

Enligt forskarna är det den kroppsform som männens hjärnor uppfattar som ”frisk och skapt för barnafödande”, och därmed är biologiskt attraktiv.

 

Ljus röst

Enligt studier som gjorts vid University College London uppfattar män oftare kvinnor med ljus röst som attraktiva.

Annons

En ljus röst kan associeras med ungdom och barnafödande ålder, vilket undermedvetet uppfattas som attraktivt av de flesta män.

Men vi är knappast det enda djuret att låta rösten avgöra hur attraherade vi är. Fåglar och apor är två andra exempel på djur som har särskilda parningsläten.

Läs också: Vinet som gör dig snyggare – enligt forskning

 

Långt hår

Enligt tysk forskning kan inte bara frisyren, utan även hårkvalitén, avgöra hur attraktiv en kvinna är i mannens ögon.

Lång, fylligt och friskt hår skickar signaler om att kvinnan är frisk och ung – och därmed återigen i barnafödande ålder.

 

Leendet

En leende kvinna uppfattas som mer attraktiv än den som har ett neutralt ansiktsuttryck. Och ju vitare tänder desto bättre, visar forskning från University of British Columbia i Kanada.

Uppseendeväckande är att kvinnor tycker tvärt om. En leende man uppfattas som mindre attraktiv – helst ska han inte visa några känslor och vara stark och attraktiv.

Annons

Läs också: Så doftar parfymen som gör dig oemotståndlig

 

Lite smink

Ett välsminkat ansikte uppfattas INTE som mer attraktivt, visar studier vid Bangor University.

I genomsnitt föredrar män kvinnor när de har 40 procent mindre smink, ensligt studier där de fått se bilder på samma kvinna i olika mängder smink.

 

Röda detaljer

Den röda färgen kan drastiskt ändra hur män uppfattar en kvinna. En röd klänning, röda läppar, naglar, en scarf – rött gör att hon uppfattas som mer attraktiv. Och detsamma gäller för många arter i djurens värld – från babianrumpan till domherrens bröst.

Rött signalerar sexualitet och parningslust.

Läs också: 8 saker som gör dig mindre attraktiv enligt forskare

Källa: Illustrerad vetenskap

Foto: Thinkstock

 

Därför faller kvinnor för skitstövlar

Läs också: Därför faller kvinnor för skitstövlar

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons