RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Det här borde du veta om din partner innan ni gifter er

16 jul, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Det här borde du fråga din partner innan ni gifter er
Har ni pratat om allt ni borde inför den stora dagen? Vad vet ni egentligen om varandra och är ni redo för att ta nästa steg? Här är relationsexpertens goda råd om vad du borde veta om din partner - innan ni lovar bort resten av livet till varandra.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Från första frågan på den pirriga dejten till den sista innan du säger ja till din kärlek finns det mycket att prata om. Det kan finnas vissa frågor som känns viktigare än andra att ta reda på i ett tidigt stadie – redan innan du går in i ett förhållande med någon. Speciellt under tiden då allt fortfarande är nytt och du känner dig extra nyfiken på din partner och er kommande relation.

Men det finns även saker som är bra att fråga och veta om din partner innan ni tar steget längre i er relation. Vi har pratat med relationsexperten Charlotte Sander för att ta reda på vad man egentligen borde se till att veta om sin partner – innan man gifter sig.

Det här borde du fråga din partner – innan bröllopet:

1. Värderingar

Något du borde veta om din partner är hens framtidsplaner och värderingar. Ni behöver inte alltid vara överens om precis allt, men det är viktigt att ni är införstådda i varandras framtidsplaner och att ni har pratat om drömmar, mål, barn, familj, eventuell utbildning, ekonomi och andra stora frågor.

Annons

2. Kontakt med släkt och vänner

Hur ser kontakten ut med vänner och släkt? För att undvika missförstånd eller förvirring är det viktigt att prata om dels er relation till varandra, men även relationen ni har till era nära och kära. Även hur ni ser på varandras relationer till respektives vänner och släkt kan vara viktigt att ta upp innan ni tar det stora steget.

3. Tryggheten i sig själv

Det är viktigt att veta om din partner har en balans gällande sina känslor och sitt intellekt. Det vill säga huruvida trygg din partner är i sig själv. Är ni så pass trygga i er själva att ni kan lita på varandra till hundra procent?

4. Konflikthantering

Har ni pratat om hur ni hanterar kommande konflikter och bråk? Vet du om du och din partner kan hamna i en konflikt utan att bråket eskalerar och ni trampar varandra på tårna, kanske genom att hamna i en situation där någon måste ha rätt eller fel? Hur löser ni det och hur väl känner ni varandra?

Annons

5. Prioriteringar

Hur tycker du att tilliten artar sig mellan er? Kan ni ha en relation med varandra där ni prioriterar varandra först men ändå tillåter den andre att göra saker bara för en själv. Till exempel umgås med vänner och familj eller kanske bara ha en liten stund för sig själv. Prata om hur ni ska leva ett liv tillsammans utan att ge upp allt runt omkring.

Läs mer:

7 tecken på att ditt förhållande förstör dina vänskapsrelationer 

Därför stannar vi i relationer som är dåliga

Snygga personer är sämre på relationer – här är anledningen

Bildkälla: TT/IBL

Annons