RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

5 saker att undvika i dejtingprofilen – och så vet du om du hittat rätt

10 nov, 2022 
MåBra Redaktionen
Kvinna tittar dejtingapp
Dejtingexperter avslöjar de vanliga misstagen som singlar gör när de presenterar sig på dejtingappar. Och hur du vet om personen du dejtar är rätt för dig.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Se 5 kändispar när de började dejta vs nuBrand logo
Se 5 kändispar när de började dejta vs nu

Att presentera den bästa versionen av sig själv är givet i dejtingsammanhang, särskilt när det kommer till profilen i dejtingappar. Man har några ynka sekunder på sig att sälja in sig och då gäller det att gå "all in".

Att hitta rätt i dejtingdjungeln är inte lätt men det går. I vår iver att sälja in sig är det lätt att begå misstag, enligt flera dejtingexperter. Vi listar några av de vanligaste tabbarna som du som dejtar förmodligen kommer att känna igen, både i din egen och i andras profiler.

7 vanliga misstag vi gör på dejtingappar

1. Använder gamla eller missvisande bilder

Jag ser väl ungefär likadan ut idag som på den här fem år gamla semesterbilden. Nja, förmodligen inte. Det är heller inte okej att ha bilder från en vinkel där du är oigenkännlig. Be en god vän hjälpa till att välja bilder som gör dig rättvisa.

Annons

2. Tummar på sanningen

Man lägger till ett par centimetrar på längden, drar bort ett par år och skulle man inte kunna säga att du har en chefsbefattning, du har ju faktiskt en del ansvarsområden? Att överdriva eller rent av ljuga är bara att gräva sin egen grop. Sanningen kommer ifatt och då har man förmodligen missat sina chanser att ge ett bra första intryck.

3. Är skrytsam och ogenerad

"Jag är rolig, charmig och attraktiv". Redan där har flertalet swajtpat vidare. Om du ser dig själv som charmig, skriv en presentation där charmen lyser igenom mellan raderna. Är du rolig? Samma sak där. Skriv inte ut att du är rolig utan berätta i stället hur du får folk att skratta.

4. Använder gruppbilder istället för porträtt

Fotbollslaget, kompisarna, hunden. Kom ihåg att det är du som är huvudpersonen och som besökaren vill få en uppfattning om. Dessutom kan det vara irriterande att behöva gissa sig till vem som är du på bilden.

Annons

5. Tar sig själv och sin profil på för stort allvar

Kom ihåg att appen bara är ett hjälpmedel. Den kan inte representera dig till 100 procent så ta det inte personligt om du inte får det gensvar du hoppats på. Lek dig fram: byt ut en bild, formulera en ny rad i presentationstexten. Ibland är det de små detaljerna som gör skillnad. Glöm inte att ha kul på vägen!

Och så vet du om din dejt är rätt för dig

När du kommit till nästa steg, och faktiskt träffat någon som skulle kunna bli en potentiell partner, gäller det att ha is i magen och inte låta sig ryckas med av alla känslor, menar experten.

– När du börjar dejta någon är det ofta en spännande tid präglad av nyfikenhet, lekfullhet och spontanitet. Du är hög på signalsubstanser som dopamin och adrenalin, vilket gör att du riskerar att förbise större relationsfrågor som måste tas itu med om relationen ska överleva vardagsrutiner, säger Jacqueline Joo, dejtingexpert på Match.

Jacqueline Joo poängterar att kärleken kan göra dig blind. Så för att lyckas hålla relationen vid liv krävs det att ni stannar upp och säkerställer att ni delar grundläggande värderingar och syn på framtiden.

Källa: Huffpost, Match

Foto: TT

Annons