RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Vanliga egenskaperna vi skräms av på dejten

14 nov, 2022 
MåBra Redaktionen
Man chattar på datorn
Vissa beteenden får oss direkt att dra öronen till sig. Här är 7 situationer då en man, eller kvinna för den delen, framstår som rent obehaglig i dejtingsammanhang.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 saker som avslöjar en psykopatBrand logo
5 saker som avslöjar en psykopat

Det kan vara en fin gräns mellan uppvaktning och att framstå som obehaglig. De flesta av oss gillar en blick som dröjer sig kvar, smickrande kommentarer och att få någons odelade intresse. Men var går gränsen? När blir en persons intresse rentav obehagligt?

Här har vi listat några tydliga och vetenskapligt understödda exempel på när någons intresse gått överstyr och istället för smickrade blir vi livrädda. 7 beteenden som uppfattas som skrämmande i dejtingvärlden:

1. Stirrande blick

Nu pratar vi inte om ett flörtigt ögonkast utan när någon stirrar på dig i vad som känns som en evighet. Ofta med kisande ögon och märklig blick. Creepy!

2. Olämpliga kommentarer + dålig tajming

Här kan det vara själva timingen som är problemet snarare än kommentaren i sig. Att få höra "Du är vacker", eller "Jag gillar dig" är underbart, men sker det två minuter in i den första dejten blir det bara märkligt.

Annons

3. Överdrivet kontaktsökande på sociala medier

Att ha is i magen är en oskriven regel i dejtingsammanhang. Återkopplar inte personen i fråga skickar man ABSOLUT INTE fler dm's samma eftermiddag.

4. Oönskad fysisk kontakt

Precis som i punkt två handlar fysisk kontakt om timing och inkänning. Här kan en del män brista, menar dejtingexperten. "Även om deras intention är god, så blir det fel", säger Blaine Anderson, onlinedejtingcoach, till Psychology Today.

5. Tar inte ett nej

En person som inte respekterar ett nej uppfattas direkt som skrämmande. Då kanske man behöver överväga att bryta kontakten helt.

6. Är "klängig"

Att vara klängig är inte bara osexigt, det kan faktiskt övergå till att var obehagligt om personen i fråga inte läser av situationen och fattar budskapet. I den här kategorin ingår även att förvänta sig sex trots att ens dejt inte alls har sänt de signalerna.

7. Ett kontrollerande beteende

Vad som först kan uppfattas som beskyddande och omtänksamt: "Jag följer dig hem", "ska du verkligen gå ut ikväll, du verkar trött" kan vara tecken på ett destruktivt kontrollbeteende. När vi känner oss kontrollerade kommer obehagstankarna och dem ska vi alltid ta på allvar.

Källa: Psychology Today

Annons