Dejta efter skilsmässan – så gör du!

17 jul, 2014 
Att börja träffa andra efter en skilsmässa kan kännas konstigt och ovant. Här är fem tips som hjälper dig på vägen!
Annons

När är det dags att börja träffa andra efter att ha gått igenom en skilsmässa? Svaret har bara du själv. Men när du känner dig redo kan dessa tips hjälpa dig på vägen:

1 – Förbered frågor

Kom på några frågor i förväg som du vill ställa till din dejt. Det kommer hjälpa dig att föra samtalet framåt, och är samtidigt ett bra knep för att undvika obekväma tystnader.

2 – Behåll lugnet!

Förbered dig själv mentalt innan du går hemifrån. Det är helt okej att vara nervös, men ta gärna ett bad, titta på ditt favoritprogram på tv eller ring en vän som kan lugna dig för att stilla magpirret så gott det går.

3 – Gå långsamt framåt

När du precis lämnat en relation bakom dig kan det vara smart att inte kasta sig in i ett nytt förhållande direkt. Ge dig själv tid att tänka och känna efter vad du vill. Även om du vill träffa en ny partner måste det inte vara just i dag, och träffar du den rätta kan han eller hon troligtvis tänka sig att vänta tills du är redo.

Annons

4 – Kom förberedd

Troligtvis kommer din dejt fråga varför du och din förra partner bröt upp. Tänk i förväg igenom hur du ska svara, så slipper du bli överraskad och obekväm om frågan kommer.

5 – Ha roligt!

Se dejten som en chans att hitta på något kul, som du och din tidigare partner sällan eller aldrig gjorde. Ta inte dejten på blodigt allvar, utan se det som en stund där du får möjlighet att lära känna en ny människa och samtidigt prova något nytt.

 

Källa: Women´s health

 

AV: Linnea Bjärle

BILD: Thinkstock

 

Annons