RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Därför valde kakdrottningen Birgitta Rasmusson att inte skaffa barn

08 nov, 2021 
rasmusson birgitta
tt
Innan det att Birgitta Rasmusson gick bort nu i våras, berättade hon i en öppenhjärtig intervju om sitt beslut att inte skaffa några barn.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
"Hela Sverige bakar"-Birgitta Rasmusson är dödBrand logo
"Hela Sverige bakar"-Birgitta Rasmusson är död

I mars i år somnade Hela Sverige bakar-profilen tillika ”Kakdrottningen” Birgitta Rasmusson in, 81 år gammal.

Birgitta Rasmusson var en av författarna bakom de klassiska bak- och matböckerna Sju sorters kakor och Rutiga kokboken. Birgitta agerade även domare under åtta säsonger av tv-programmet Hela Sverige bakar, och nominerades till Årets tv-personlighet på Kristallengalan 2020.

Birgitta Rasmusson om varför det tog slut med maken

Eftersom Birgitta Rasmusson varken hade barn eller någon partner gick hennes arv till hennes närmaste anhöriga, vilka var hennes bror och hans tre söner. När Birgitta Rasmusson fortfarande var i livet berättade hon om varför hennes tioåriga äktenskap sprack.

– Jag tror att jag blev lite ”too much” för honom. Ja, det tror jag att jag är för alla karlar egentligen. De klarar inte av såna här kraftfulla paket som jag. Män vill väldigt gärna bli lite omhändertagna, ha en morsa så där, och det kanske jag inte riktigt bjuder på, berättade hon för Leva & Bo 2013 samtidigt som hon förklarade varför hon valde att inte skaffa några barn:

Annons

Birgitta Rasmussons barnbeslut

– Jag har alltid varit karriärsugen av mig. Det kanske låter cyniskt, men det fanns inte plats för barn, och min dåvarande make var inte heller så intresserad, gjorde hon klart samtidigt som hon poängterade att hon älskade att leva själv.

– När jag tittar på dem som fortfarande håller ihop så har de det förskräckligt trist och lider på olika sätt! Och en väninna som träffat en ny via nätet har det inte heller kul. Nu är mannen så skröplig, och hon är helt fast, medan jag kan göra vad jag vill.

Birgitta Rasmusson
I mars i år gick Birgitta bort 81 år gammal.

Foto: TT

Annons