Därför skaffade Stevie Nicks inte barn: ”Vill inte gå på kvartssamtal”

Stevie Nicks.
TV: 5 saker om Stevie Nicks som du kanske inte visste
1:22

Efter reklamen: TV: 5 saker om Stevie Nicks som du kanske inte visste

(1:22)

Slå på ljud

Stevie Nicks, eller Stephanie Lynn Nicks som är hennes riktiga namn, är en sann musikerlegendar. Karriären började hon tillsammans med sin dåvarande pojkvän Lindsey Buckingham innan de båda gick in i Fleetwood Mac i mitten av 1970-talet.

Det blev ett av tidernas mest framgångsrika band, och Stevie Nicks har hyllats som en av musikvärldens absolut första. Hon har kommit med på Rolling stone magazines lista över världens hundra världens sångare och låtskrivare.

”Jag vill inte gå på kvartssamtal”

När hon anslöt till Fleetwood Mac gjorde hon det tillsammans med Christine McVie, och de svor att de skulle kämpa för kvinnornas rättigheter inom musikbranschen.

– Vi lovade varandra det, att vi skulle göra allt som vi kunde för kvinnor, att vi skulle strida för allt som vi ville ha och ta det, har hon tidigare sagt i en intervju med Rolling stone.

Fleetwood Mac.

Fleetwood Mac.

TT

Den kampen och hennes satsning på karriären har varit givande, men det har också inneburit att hon prioriterat bort vissa saker. Som att skaffa barn, till exempel.

– Det är lite så här: Vill man vara en artist och författare eller fru och älskare. Ditt fokus förändras med barn. Jag vill inte gå på kvartssamtal, har hon sagt till InStyle magazine.

Jon Henrik Fjällgren berättar: Därför behövde jag ta en paus

Stevie Nicks om kärleken

Hon berättar också att hennes stora stjärnstatus har gjort det svårt för henne att skaffa en partner.

– När den svarta limousinen kommer och kör fram, och jag hoppar in och åker iväg... Det finns väldigt få män där ute som inte får det där skenet i blicken då. Väldigt få som kan komma över rockstjärnebiten och tänka ”Jag ska inte se på henne som Stevie Nicks, utan istället ska jag se på henne som et trevlig kvinna”, säger hon.

Samtidigt så ger hon inte upp hoppet på kärleken.

– Jag tror fortfarande på kärlek. Man vet aldrig när den kommer gå in genom din dörr.

Laila Bagge om att växa upp med en svårt sjuk mamma

Foto: TT

Se också: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn
0:39

Efter reklamen: Se också: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

(0:39)

Slå på ljud

Utvald läsning