Därför har Jill Johnson ett särboförhållande med Mattias Elg

Jill Johnson och pojkvännen Mattias Elg.
Ikoniska fester i Hollywood
0:49

Efter reklamen: Ikoniska fester i Hollywood

(0:49)

Slå på ljud

Tv-profilen och artisten Jill Johnson lever sedan 2018 i ett särboförhållande med psykologen Mattias Elg. Har bor i Östersund, medan hon har boenden i Änglaholm, Borås och Stockholm.

Jill Johnson om särboförhållandet

En av anledningarna till att de har så långt från varandra är att de båda har barn sedan tidigare förhållanden. Att vara särbos har både sina för- och nackdelar, berättar hon inte en intervju med Amelia.

– Utmaningen för oss är att vi har barn 100 mil ifrån varandra och att vi måste resa för att ses. Det är så klart jobbigt att bryta upp då var och en ska hem till sina barn, men vi har en lägenhet ihop i Stockholm – och samtidigt kan jag tycka att det är fint att få längta efter någon. Vuxenlängta, säger hon.

Så träffades Jill Johnson och Mattias Elg

Jill Johnson träffade kärleken under en period i livet när hon fortfarande bearbetade sorgen över skilsmässan från sin tidigare partner Håkan Werner. Hon hade då förlikat sig med tanken på att inte bli glad igen, säger hon i intervjun.

– Jag menar, jag springer inte på krogen och jag var också lite trygg i insikten att jag hade fått leva i ett långt äktenskap. Men när han skrev till mig och berättade att han reflekterat över min person i tv-programmet Jills veranda, så var det någonting som fångade mig. Jag tyckte att Mattias verkade väldigt intressant. Jag kollade upp honom på facebook men skrev också att ”jag ligger lite lågt med livet just nu, men det vore kul att höras lite längre fram”.

Och det gjorde han, bara tre veckor senare. Därefter började de mejla varandra och efter några månader beslutade de sig för att träffas.

– Jag kände mig pirrig inför varje gång jag skulle kolla mejlen: ”Har han skrivit?” Och det var så jäkla häftigt att vara en vuxen kvinna, få träffa en man och känna sig så här kär, säger Jill Johnson till Amelia.

Foto: TT

Utvald läsning