RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Därför borde du sluta leta efter din själsfrände

11 jan, 2019 
Satsa på att hitta dig själv istället för att hitta en partner!
Ute efter kärlek i år? Då kan det vara läge att sluta leta efter din själsfrände – och i stället fokusera mer på dig själv.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Anledningen till att det kan vara dumt att leta efter sin själsfrände är för att det triggar igång jakten på det perfekta. Och att leva i en felfri relation är så gott som omöjligt. För kärlek ter sig inte som i romantiska Hollywoodfilmer – eller som vardagen ser ut på Instagram. Med en relation kommer toppar och dalar, kärlekskittel och irritation.

Ett förhållande ska heller inte vara något som fullbordar ditt liv. Ett förhållande ska vara en förbättring av det som redan är bra.

Här är tre tips på viktiga saker att göra om du är ute efter en långvarig relation:

1. Skapa en personlig lista

Sätt dig ner i lugn och ro och lista de egenskaper och värderingar som du verkligen prioriterar hos en framtida partner. Till exempel medmänsklighet, lojalitet och öppenhet. Att sluta leta efter något så vagt som en själsfrände gör det möjligt för dig att vara mer specifik i din jakt på kärlek. Ha sedan som vana att titta tillbaka på listan med jämna mellanrum för att påminn dig själv om vad du faktiskt är ute efter.

Annons

2. Observera förhållanden runt omkring dig

Att analysera förhållanden i din närhet gör det enklare för dig att sätta upp realistiska mål om framtida kärlek. Iaktta dina vänner och din familj och fundera på vad du beundrar i deras relationer. Är det de ständigt närvarande skratten mellan din syster och hennes partner, eller din väns öppna dialog tillsammans med sin andra hälft?

Ett bonustips är att även klura på vad du vill undvika i din kommande relation. Det kommer göra din jakt betydligt mer konkret.

3. Prioritera alltid dig själv

En relation ska bidra till att du blir en bättre version av dig själv, men får aldrig kännas som en nödvändighet för att du på riktigt ska må bra. Fokusera på dig själv och spendera tid på sådant som får dig att blomstra. För när du känner dig 100 procent trygg och nöjd med dig själv är det lättare att hitta riktig kärlek.

Artikelinspiration: Time 
Foto: TT/Shutterstock 

Läs mer:

Hjärtekrossad? 8 tips på hur du går vidare efter ett uppbrott

17 frågor som är perfekta att ställa på första dejten

22 saker som alla par bör göra tillsammans minst en gång i livet

Annons