Därför är det så viktigt med en snabbis då och då

03 aug, 2020 
AvMåBra
därför är en snabbis så viktig
Det är inte bara härligt och skönt. Det kan också bygga bättre relation och ge dig flera hälsofördelar. Här är anledningarna till att du ska ta dig tid för en snabbis emellanåt.
Annons
Effekter en kram har på din kropp
Effekter en kram har på din kropp

I början av en relation är det vanligt att tillbringa mer tid tillsammans i sovrummet – inte bara för att sova … När ni är nykära, känner ni lust för varandra mest hela tiden. Ibland kan det kännas som att du aldrig kan få nog av den andra personen. Lukt, ljud och närhet ger en slags berusning för hela kroppen.

Med tiden sjunker den intensiva förälskelsen och ni går vidare till en mer normaliserad vardag som kännetecknas mer av rutiner och sysslor. Det betyder inte att man inte gillar den andra personen lika mycket som tidigare – man tar sig bara inte lika mycket tid för att gosa, och till kvalitetstid, som man gör när förhållandet är helt nytt.

Impulsivt sex försvinner med tiden

Sexologistudent och presschef på nytelse.no, Maria Ebbestad, berättar att impulsivt sex är något som ofta försvinner när du har varit i en relation länge. Jobb, barn och vardagliga uppgifter kommer plötsligt före sex. Hon slår ett slag för ”snabbisen” som hon tror kan hjälpa till att få tillbaka gnistan i förhållandet.

Annons

– Det är trevligt att känna den hunger ni har till varandra – genom att göra det snabbt på köksbänken, i duschen eller innan resten av huset vaknar, säger Maria.

– Det är också hälsosamt för kroppen. En orgasm frigör endorfiner, som i sin tur har ett antal positiva effekter på kroppen. Du känner dig mindre stressad, blir lugnare i tankarna och inte minst – det är väldigt härligt.

Man kan alltså få lika mycket glädje av snabbt, spontant sex som av en längre kärleksstund. Det faktum att du plötsligt blir kåt betyder också att du inte behöver ett så långt förspel.

Börja dagen på bästa sätt

– En snabbis på morgonen är en fantastisk start på dagen! Sex innan resten av huset vaknar är den trevligaste start man kan ha på dagen, skulle jag säga. Det ger ett trevligt band mellan er när ni blinkar till varandra under frukosten lite senare.

En nyligen genomförd undersökning visar att många gärna vill ha en snabbis varje dag, i själva verket så många som 43 procent, men det är inte så många som faktiskt gör det. För att öka snabbfrekvensen rekommenderar Maria att ge varandra komplimanger, kyssa mer och flirta med varandra i vardagen – även om ni har varit tillsammans i flera år.

Annons

– En kyss på nacken när ni diskar eller en smekning på låret när ni sitter i soffan är aldrig fel. Lyssna gärna på musik ni båda gillar, dansa på köksgolvet och var lite mer lekfulla med varandra.

Men hur är det om man till exempel har barn hemma?

– När ni har barn måste ni ta de stunder då tillfälle ges, och det är desto viktigare att ta en snabbis. Med småbarn får man passa på när de sover under dagen, innan de vaknar på morgonen eller efter att de lagt sig. När barnen är lite äldre är de mer med vänner – använd tiden de är ute och leker för att njuta  lite extra. Jag menar – ha på dig en kjol utan trosor under, då går det snabbt att kasta sig över bänken och lätt att låtsas ingenting om någon plötsligt skulle komma hem tidigare än planerat, säger Ebbestad.

Sex ger mer sexlust

Ju mer sex du har, desto mer känner du för det. Men självklart gäller det att båda i ett förhållande njuter av det. För kvinnor kan det ju ta lite längre tid … Killar kommer ju ofta snabbare. Men det finns saker man kan göra.

Annons

– Till exempel, om du är trött på att inte få en orgasm, ska du inte misströsta. Du kan för-värma lite på egen hand! Onanera i duschen och bjud in honom när du är redo för något mer. Eller gör samma sak från sängen när du väntar på att han kommer till sängs, rekommenderar sexinspiratör Cecilie Kjensli.

– Annars skulle jag rekommendera alla att ha en effektiv och läcker vibrator, för då behövs ingen uppvärmning eller förspel. Då blir det mer ”klar, färdig, färdig”. När du vet att orgasm aldrig är långt borta är du naturligtvis motiverad att ha mer sex.

Av: Silje Helgesen/KK  Foto: TT

LÄS MER:

Så förgyller ni snabbisen – 5 heta tips!

Så håller ni igång sexlivet – även efter flera år tillsammans

Sexologen: A-punkten kan ge en helt otrolig orgasm

Annons