RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Dagny Carlssons sorg efter makens bortgång – hamnade i en depression

24 jan, 2022 
Tidigare i år var hon tvungen att flytta till ett äldreboende eftersom hennes hälsa inte längre tillåter henne att bo hemma själv.
Efter 43 år som gifta gick Dagny Carlssons make bort i cancer. Dödsfallet påverkade henne så pass att hon hamnade i en depression.
Här är hennes egna ord om sorgen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggareBrand logo
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare

Dagny Carlsson, 109, blev änka för 17 år sedan när hennes livskamrat Harry Carlsson lämnade jordelivet. Hon och stora kärleken Harry träffades vid dansbanan på Gröna Lund. Dagny var då 39 år gammal och det var kärlek vid första ögonkastet. 1951 gick de och knöt hymens band och levde lyckliga tills det att han gick bort.

– Jag blev alldeles förkrossad när han efter 43 års äktenskap avled av cancer, förklarade Dagny till Expressen för ett par år sedan.

Dagnys depression efter makens död

I samma intervju förklarar Dagny att hon efter makens bortgång drabbades av en tung depression. Känslan hon hade var att hon inte skulle leva mycket längre till. Tillslut vände det dock för Dagny, och hon började se ljuset i tunneln. Idag minns hon parets fina stunder tillsammans. Det är dock inte på tapeten för Dagny att träffa någon ny kärlek i sitt liv, hennes stora framgång i livet var när hon mötte Harry den där dagen för drygt 70 år sedan.

Annons

– Någon ersättare har jag aldrig kunnat tänka mig, säger hon också i Expressen.

”Marknaden för giftaslystna 100-åringar är nog rätt liten”

Trots att hennes livskamrat Harry gått bort har den här damen absolut inte gett upp livsglöden, nyligen blev hennes bästis också änka så nu blir det mer tid för vänner.

”Idag kom bästisen förbi på besök medförande goda kakor till eftermiddagskaffet. Hon har också blivit änka så nu saknar vi en partner båda två”, bloggade Dagny i fjol och fortsatte:

”Bara för att vi båda är änkor är ingen av oss är sugna på att finna någon ny heller. Jag får nog isåfall jaga förgäves, för marknaden för giftaslystna 100-åringar är nog rätt liten”, skriver Dagny.

bild på dagny på hennes 105e födelsedag.
Tidigare i år var hon tvungen att flytta till ett äldreboende eftersom hennes hälsa inte längre tillåter henne att bo hemma själv.

Foto: TT

Annons