Dagny, 104, om kärleken: "Någon ersättare har jag aldrig kunnat tänka mig"

Dagny Carlsson säger till Expressen att hennes kärlekshistoria inte började särskilt romantiskt.

– Efter ett synnerligen misslyckat äktenskap som varade i nio år gifte jag mig med min andre man som har egenskaper den förste saknade. Han blev en bra man och mitt livs stora kärlek, säger hon till tidningen.

Mannen som blev hennes stora kärlek hette Harry och de två träffades vid dansbanan på Gröna Lund. Dagny var då 39 år gammal och det var kärlek vid första ögonkastet. År 1951 gifte de sig, och fick ett långt och lyckligt äktenskap tillsammans.

– Jag blev alldeles förkrossad när han efter 43 års äktenskap avled av cancer, säger den numera rikskända bloggaren till tidningen.

Läs också: 9 fantastiska fördelar med att vara pensionär

Efter Harrys bortgång drabbades Dagny av en depression, och hon berättar för Expressen att hon inte trodde att hon skulle leva många dagar till.

Ersättare inte aktuell

Men efter en tid vände det, och i dag är det de glada minnena som kommer upp när Dagny tänker på sin Harry. Hennes främsta framgång i livet var att träffa Harry den där dagen för nästan 70 år sedan.

– Någon ersättare har jag aldrig kunnat tänka mig, säger hon.

Läs också: 4 bokstäver som kan rädda ert äktenskap

Alla hjärtans dag ger hon däremot inte mycket för. Hon säger till tidningen att det har kommit att handla om enbart kommersiella intressen.

– Men tanken är i och för sig god. De som inte blir särskilt uppmärksammade i vardagslivet kan bli ihågkomna och uppvaktade en gång om året i alla fall, säger hon till tidningen.

 

5 hälsotips du kan lära dig av pensionärerna

Pensionärer mer hälsosamma än unga vuxna.

Läs också: 5 hälsotips du kan lära dig av pensionärerna

 

Utvald läsning