RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Då är bästa åldern att gifta sig – för att äktenskapet ska hålla

22 mar, 2017 
Finns det en perfekt ålder att skrida nerför altargången? Japp, enligt ny forskning går det att pricka in den ultimata giftasåldern!
Annons

I vilken ålder du gifter dig påverkar hur sannolikt det är att äktenskapet varar i längden. Det visar forskning från University of Utah i USA.

Så vilken är då den bästa åldern att ingå äktenskap? Jo, runt 30, visar forskningen. Åldersspannet 28 till 32 år är allra bäst när det gäller att få ett långt och lyckligt äktenskap.

LÄS ÄVEN: De 3 viktigaste sakerna i en relation

Risken för skilmässa minskar om du väntar med att gifta dig tills du börjar närma dig 30-årsstrecket, menar forskarna. Sen börjar skilmässorisken att öka igen om du inte gifter dig förrän du närmar dig eller passerar 40.

Men självklart är åldern inte den enda faktor som spelar in i äktenskapets chansen till överlevnad. Här har vi samlat några av våra bästa relationstips:

Par som reser ihop får en lyckligare relation
De fyra S:en en kärleksrelation behöver
8 smarta tips för ett bättre förhållande
4 vanliga skäl till att lyckliga relationer kraschar
7 tecken på att du träffat den rätta
8 hot mot ett lyckligt äktenskap

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons