Camilla Läckberg om Simon Skölds reaktion efter viktkampen

Camilla Läckberg om Simon Skölds reaktion efter viktkampen

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Deckardrottningen Camilla Läckberg har trots succé efter succé länge tampats med sina hjärnspöken och den ständiga kroppshetsen. Något hon har varit väldigt öppen med på sina sociala medier-kanaler, där hon gång efter gång slagit fast att hon inte riktigt trivs med sig själv.

– Jag har gått upp mycket i vikt här senaste året. Det är stresskilon, jag är en stressätare, säger Camilla Läckberg i kvällens avsnitt av Renées brygga. Hon fortsätter förklara om att en viktuppgång ger henne ångest:

– Och det är något som jag ser som ett misslyckande, alltså att jag tar det så hårt. Det är något jag försökt bearbeta väldigt mycket, för jag kan ju kliva ur mig själv och se att jag har ju så mycket att vara stolt och glad över och lycklig i. Varför ska det ha en så stor betydelse i vilken storlek på kläder jag har? Men det är ju någonting som sitter kvar sedan tonåren.

Läckberg har tampats med ångesten sedan tonåren

Camilla Läckberg har burit med sig sin viktångest genom hela livet. Hon slår fast att hon blir väldigt arg på sig själv när hon låter ”rösterna ta över”.

– Och det lustiga är att jag tycker att jag i grunden har en bra självkänsla. Men på ett sätt har jag kanske inte det, eftersom den försvinner när jag går upp i vikt. Och att jag har kopplat den till mitt yttre.

Camilla Läckberg ser det som ett misslyckande

En av sakerna Camilla Läckberg har pratat om i sin terapi är just vikten. Men trots timmar av terapi sitter hjärnspökena kvar i skallen på henne, vilket är tufft för författaren.

– Jag ser det som ett sådant misslyckande att jag inte lyckas jobba bort de här tankarna, säger hon.

Terapeuten har tipsat Camilla Läckberg om att hon ska vara mer förlåtande mot sig själv. Där hon måste försöka ha ett mer accepterande tankesätt gentemot sin viktångest, och tillåta sig själv ha ångest – men kanske inte exakt varje dag.

Han tittar inte annorlunda på mig

Läckberg

Simon Skölds reaktion efter viktkampen

Av maken Simon Sköld vet Camilla Läckberg att hon kan få stöd och hjälp i ett kick, bara hon ber om det. Men det är inte där lösningen ligger, utan i henne själv.

– Jag vet ju att jag kan få hjälp av honom när jag vill. Och jag vet ju att han inte tittar annorlunda på mig vad vågen än säger. Det hjälper ju enormt såklart. Men det är ju egentligen inte hans jobb, säger Läckberg och poängterar att hon själv har verktygen för att hantera sin ångest.

Foto: TT

Redaktionens tips

Camilla Läckbergs bror dog i bilolycka – berättar i SVT

Camilla Läckberg och Simon Sköld om varför de går i parterapi

Dela på: