RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Bonde-Susanna Karlsson om fina detaljen bakom namnvalet till sonen Tor

18 okt, 2021 
bonde susanna och hannes och sonen tor.
tt/Instagram/Showbonden
Efter en tuff gravidkamp fick Bonde-Susanna och Hannes äntligen sin lille son Tor, och nu berättar paret varför sonen kom att heta just Tor!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
TV: 5 kändisar som varit öppna med sina missfallBrand logo
TV: 5 kändisar som varit öppna med sina missfall

Ljuv musik uppstod Susanna ”Showbonden” Karlsson, 30, och jämnårige snickaren Hannes Haraldsson möttes i Bonde söker fru 2018, och nu tre år senare är de nyblivna föräldrar. För två månader sedan föddes deras son Tor, och precis som sin namne – åskans gud – kom han med dunder och brak.

Bonde-Susanna berättar om namnvalet till sonen

I en ny intervju berättar Susanna Karlsson mer om förlossningen, och även om den fina historien bakom lille sonens namn:

Annons

– Tor föddes en lördag. Två dagar innan åkte vi in första gången då jag hade börjat få oregelbundna värkar. Men jag hade inte öppnat mig något och vi åkte därifrån med ett igångsättningsdatum. Då var jag lite besviken att vi skulle behöva vänta och sätta igång förlossningen. Men, natten till lördag så brakade det loss tillsammans med åska utav bara helvete – det var ett sånt jädra åskväder – och vi tänkte direkt, att nu kommer Tor!

– Namnet kommer ifrån Hannes sida av familjen. Hannes pappa hade en bror som omkom i tidig ålder i en tragisk olycka. Så vi ville hedra hans minne och namn först och främst. Plus att Hannes farmor har sagt flera gånger att hon tycker att Hannes är lik sin farbror Tor. Hannes har också en liten förkärlek för nordisk mytologi. Och jag tycker att namnet är väldigt fint och klassiskt. Ganska ovanligt men inte ovanligt på så sätt att man hittat på namnet, berättar hon i i magasinet Mama.

Annons

Svåra vägen till familjelyckan – drabbades av missfall

Idag är lyckan för den lilla familjen på den östgötska landsbygden stor, men vägen dit var brokig och fylld av sorg. Paret hade länge försökt att skaffa barn, och i våras berättade Susanna Karlsson om deras tidigare ofrivilliga barnlöshet, och ett tidigare missfall i ett öppet inlägg på sina sociala medier. I texten framkommer det att Susanna Karlsson har använt 500 ägglossningstest de senaste åren och att paret behövde ta hjälp för att utreda sin ofrivilliga barnlöshet. I oktober 2019 kunde läkarna konstatera att Susanna var gravid, men snart skulle paret få höra det tragiska beskedet att barnet sluta växa i magen.

Annons

”Vi såg så mycket fram emot vecka 12 och att äntligen få komma på det första ultraljudet för att se vad som växte i magen. Men det var just det. Det fanns nått i magen men det växte inte längre...”, skrev hon på sina sociala medier då.

Foto: TT/Instagram-Showbonden

TV: Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemligaBrand logo
TV: Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga
Annons