RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Babben Larssons starka ord till 29-åriga dottern Sofia Westerlund

26 maj, 2021 
babben larsson ler
Babben Larsson har tidigare berättat om sin tuffa uppväxt. Nu öppnar hon upp om hur hon arbetat aktivt för att se till att sin egen dotter Sofia skulle få en fin uppväxt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Bäst i Test-aktuella komikern Babben Larsson talade tidigare i år ut som sin uppväxt i SVT:s Min sanning där hon berättade om hur hon kände att hon saknade kärlek från sin mamma.

– Mamma var speciell på det viset att hon var svår att nå. Hon var själv i centrum, det var en hel del martyrskap i luften, sa hon i programmet.

– Det var ingen person som du vände dig till när du hade personliga problem.

– Mamma hade inte riktigt anknytningen med varken mig eller min syster skulle jag säga, förklarar Babben Larsson och refererar till sin tre år äldre syster.

Babben Larsson om mammans ord på dödsbädden

Nu är Babben Larssons båda föräldrar sedan många år tillbaka inte lägre i livet, men mamman visade på en viss förståelse inför döttrarna under sin sista tid i livet.

Annons

– När mamma bara hade någon dag kvar att leva sade hon: ”Jag vet att ni inte alltid varit så nöjda hur jag har varit som mamma. Är det någonting du vill säga, säg det nu”. Jag tittade på den här döende personen och sade ”Vet du mamma, jag tror alla gör så gott de kan”. Det var mitt sätt att säga gå i frid, vi har överlevt, säger Babben Larsson.

Babben har arbetat aktivt med dotterns självkänsla

1992 var det dags för Babben Larsson att själv bli mamma, till dottern Sofia Westerlund som hon har tillsammans med ex-maken Bernt Westerlund. Barbros dotter Sofia Westerlund är idag 29 år gammal och valt att leva ett liv utanför rampljuset och arbetar som jurist. När Babben Larsson nu gästar Framgångspodden jämför hon nu sin egen uppväxt med dotterns.

– Det jag fick med mig hemifrån var en dålig självkänsla vilket är ganska oundvikligt om du har en förälder som inte knyter an till dig. För då känner du inte att du är värd någonting, utan du måste jobba och göra bra saker, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det är någonting jag har jobbat med med min dotter. Att jag har försökt att peppa hennes självkänsla ganska tidigt.

Babben Larsson om hur hon uppfostrade dottern

Babben Larsson berättar vidare att dottern Sofia plötsligt började jämföra sig med sina klasskamrater när hon gick på lågstadiet. Varvid Babben förstod att hon snabbt behövde agera.

– Alla var duktigare än henne på någonting, ”Jag är värdelös”, sa hon. Då tänkte jag ”hur fan ska det här gå, hon är sju år och känner sig värdelös, nu måste jag gå in”, säger Babben som tänkte att hon då skulle göra det hon önskade hennes föräldrar hade gjort när hon var liten.

– Jag önskar att mina föräldrar hade sagt, att ”för min skull behöver du inte vara bra på någonting för att jag ska älska dig. Det är redan klart. Jag kanske har glömt att säga det men du behöver inte vara duktig på någonting. Du är så älskad där du går”, avslutar Babben Larsson.

Foto: TT

Annons