RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Babben Larssons hemska upptäckt – blev lurad av dejten

15 sep, 2020 
AvMåBra
Babben Larsson på Kristallengalan 2019.
Babben Larsson blev bedragen och lurad av en okänd man på nätet.
Nu sätter hon ner foten och berättar om den orättvisa skammen.
– Nu får det vara nog, du finns inte!, säger Babben i dokumentären Lurad på kärlek och miljoner.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässaBrand logo
5 oväntade saker som kan öka risken för skilsmässa

Komikern Barbro ”Babben” Larsson, 63, har en lång karriär bakom sig då hon lett flera tv-program och varit med i diverse komediprogram såsom Parlamentet och gjort sin egen show Stjärnor hos Babben. Hon har även underhållit genom sång och dans i pauserna på Melodifestivalen. Senast har hon varit aktuell i Bäst i testSVT, som även vann pris för ”Årets underhållningsprogram” på Kristallen-galan.

När det kommer till kärlekslivet har Babben varit ganska återhållsam och det kan vara svårt att dejta när man är känd. Man vet aldrig riktigt om dejten bara är ute efter ens kändisskap eller om personen faktiskt gillar en genuint som person.

Träffades på nätet

Tidigare i år kunde tv-tittarna se Babben i talkshowprogrammet Skavlan där hon öppnade upp sig för Fredrik Skavlan, 54, om hur det var att bli bedragen på nätet. Hon berättade då att hon fick kontakt med en engelsktalande man. Babben och den okände mannen klickade direkt och gick snabbt över från att prata på dejtingsidan till att istället ha mail-kontakt. Babben kände sig redo att ta steget och gå ut på dejting-sidor, vilket hon inte velat göra tidigare på grund av sin kändisstatus.

Annons

Nu berättar hon igen om bedragaren i dokumentären Lurad på kärlek och miljonerSVT Play. Hon berättar i programmet att mannen sa att han var ingenjör och det kändes helt fantastiskt för Babben. Hon berättar även att det kändes bra att kunna bevisa för sig själv att hon kunde minsann få en engelsktalande man på fall.

Babben tyckte att han hade fina bilder på sin profil och de hade mycket gemensamt. Han var även väldigt förstående med att hon har ett extrovert jobb, men att hon har en introvert sida också. Det fick Babben att se ljust på framtiden och såg fram emot deras första möte!

Anade att något inte stämde

Det första mötet blev aldrig av. När han ringde upp henne märkte hon att något inte stod rätt till. Hon hörde på rösten att det inte lät som att han bodde i varken England eller Miami. Den okände mannen hade nämligen en helt annan dialekt. Babben började då söka upp hans namn i flera register, bland annat det amerikanska, svenska och franska men hon hittade honom inte någonstans.

Annons

Till slut kände Babben att det fick vara nog så hon sa till mannen:

”Nu räcker det, du finns inte”, berättar hon i dokumentären och lägger till:

”Ingenting stämde så jag hade redan en stark misstanke att det var något fel”.

Babbens ilska

Att bli utsatt för bedrägeri i dejtingsammanhang är något som många kan uppleva som en skam, och att det skulle vara pinsamt att prata om. Det har Babben full förståelse för, speciellt nu när hon kan relatera till det efter att själv ha blivit utsatt. Men nu vill hon ändra på den här skamliga synen på bedragare på nätet. Hon menar att det är bedragarna som ska skämmas, inte offren.

”Det finns något pinsamt i samhället med att man blottar sig och har blottat sig för mycket. Men är det verkligen du som ska skämmas för att du blev uppringd av en professionell bedragare som visste exakt vilka knappar den skulle trycka på? Skammen ska tillbaka där den hör hemma, och det är i knät på de här bedragarna”, säger Babben i dokumentären.

Foto: TT

LÄS MER:

Babben Larsson om dåliga självkänslan: ”Måste lära mig bekräfta mig själv”

Babben Larsson: Jag skämdes för allt som var jag

Roliga lekar till festen? Inspireras av Bäst i test från SVT!

Annons