RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Hälften av alla par är serieotrogna – är du?

13 feb, 2017 
AvJohanna Lejon
Hälften av alla par som streamar serier är serieotrogna, avslöjar Netflix i en undersökning.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

I dag lanserar Netflix ett nytt ord: Serieotrogen. Vad det innebär? Att titta vidare på en serie man ser som par, på egen hand. Och antalet serieotrogna är många, visar Netflix nya undersökning. 47 procent av alla par som streamer serier tillsammans är faktiskt serieotrogna. Detta trots att vissa svenskar faktiskt tycker att det är värre att kolla på en gemensam serie utan sin partner än att läsa sin partners sms eller att ligga med någon annan.

Och faktum är att svenskarna oftare är serieotrogna än exempelvis våra grannar, danskarna.

”De mest lojala tittarna hittas i Nederländerna och Danmark där 73% respektive 65% är serielojala mot sina respektive. Svenskarna är faktiskt fyra på listan över serieotrogna länder i Europa, efter Norge, Italien och Spanien”, skriver Netflix i ett pressmeddelande.

Läs också: Stjärntecknen som varit mest otrogna under 2016

Men visst finns det serier som är heliga, även för de serieotrogna.

Annons

De vanligaste serierna som svenskar ALDRIG skulle se utan sin partner är ”American Horror Story”, ”Black Mirror” och ”Breaking Bad”. Serieotroheten verkar vara mest påtaglig i serier som ”Orange is The New Black”, ”The Walking Dead” och ”Narcos”, avslöjar Netflix.

Funderar du på att vara serieotrogen? Då har Netflix ett meddelande till dig. Ta en titt i klippet nedan.

Undersökningen från Netflix är gjord via SurveyMonkey från December 20-31, 2016 och baseras på 30.267 svar, däribland 1038 svenskar, om deras tittarvanor och beteenden.

Foto Shutterstock

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons