Agneta Sjödin om kärleken: “Väldigt krävande”

agneta-sjödin-2021
Se Agneta Sjödins stilresa genom åren
0:35

Efter reklamen: Se Agneta Sjödins stilresa genom åren

(0:35)

Slå på ljud

I en lång intervju med magasinet Amelia berättar tv-profilen Agneta Sjödin, 56, nu om hur hon som ung gärna sökte bekräftelse från andra – och helst genom kärleksrelationer.

– Jag ville att andra skulle fylla hålet jag hade inom mig med kärlek. Och i början av en förälskelse kändes det ofta bra. Men i förlängningen kan man inte vare sig förvänta sig eller lita på att någon annan ska lyfta och rädda en. Det blir väldigt krävande, framför allt om båda vill ha mycket bekräftelse av sin partner, och osäkra själar tenderar ju att dras till varandra. Då blir det lätt en dragkamp som ingen vinner. Dessutom är det som ordspråket säger, att om man lägger sin lycka i någon annans händer så lägger man även sin olycka där, säger hon i intervjun.

Agneta Sjödins kärleksliv – då

Vad gäller just Agneta Sjödins kärleksliv har hon på senare dagar valt att hålla det mer privat. Men i slutet av 90-talet var hon förlovad med artisten Niklas Strömstedt, 63, som hon har dottern Maja Strömstedt, 23, med. Agneta Sjödin var därefter förlovad med William Moberg Faulds, 54. Hon har också varit gift med ungdomskärleken Per Alkebäck, 62, som hon skilde sig ifrån 2009.

Agneta Sjödins kärleksliv – nu

Våren 2019 avslöjades även att Agneta och pojkvännen Martin Lamprecht, 58, hade gått skilda vägar efter en tids distansförhållande.

– Det var svårt med ett distansförhållande. Det funkade inte helt enkelt. Vi är i olika fas i livet och bor på olika orter, så det blev lite för komplicerat, sa Agneta till Expressen då.

Under våren 2020 dök Agneta Sjödin upp på ett event i Östermalms saluhall i Stockholm tillsammans med finansmannen Claes Bahri, 60. Det kom senare fram att tv-profilen och Claes Bahri (som tidigare varit gift med Dominika Peczynski, 51) var ett par. Ett år senare uppdagades det dock att kärlekslyckan ej hållit i sig speciellt länge.

Agneta Sjödin: En relation känns väldigt avlägsen nu

I intervjun med Amelia förklarar Agneta Sjödin vidare att hon med åldern blivit bättre på att bekräfta och lyfta sig själv – utan att ha en karl kring sig.

– Vilket innebär bättre förutsättningar för att ge kärlek till andra utan att förvänta sig något tillbaka – och kärleken blir vackrare då. Fast det här med relationer känns väldigt fjärmat efter ett och ett halvt år av pandemi, säger hon samtidigt som hon gör klart att hon såklart upplever tuffa perioder ibland – men att hon nu lärt sig acceptera det.

– Det är lite som med vädret, fast inombords. Ibland regnar det eller är dimma. De här tillstånden kommer också att passera. Jag accepterar att det är en sådan dag, och tar hand om mig lite extra.

agneta sjödin är snygg på biopremiär 2021

Agneta Sjödin på premiären av nyversionen av filmen Utvandrarna på biografen Rigoletto i Stockholm, 20 december 2021.

Foto: TT/Instagram

Utvald läsning