9 tecken på att ni INTE kommer skilja er

9 tecken på att ni INTE kommer skilja er

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Oavsett om ni är nygifta eller firar sidenbröllop så är det omöjligt att veta om äktenskapet kommer hålla. För de flesta är tanken att äktenskapet ska vara resten av livet och det finns faktiskt flera tecken som kan skvallra om huruvida det verkligen kommer göra det eller inte.

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

Här listar vi nio tecken som såväl parterapeuter som skilsmässoadvokater säger sig känna igen i hälsosamma parrelationer. Hur många checkar ni av – och vilka behöver ni jobba lite extra på?

1. Ni litar på varandra

Alla goda relationer bygger på tillit och det gäller inte minst ett långvarigt äktenskap. Om ni litar på varandra och vågar satsa känslor, tid och pengar på relationen har ni en god grund att stå på.

Läs också: 4 skäl till att lyckliga relationer kraschar

2. Ni respekterar varandra

Ett tydligt tecken på att ett äktenskap närmar sig en skilsmässa är att parterna tappar respekt för varandra, menar en skilsmässoadvokat som Good housekeeping pratat med. Ifall ni respekterar varandra i alla lägen, även när ni bråkar och är arga på varandra, har ni större chans att hålla ihop.

3. Ni provar nya saker tillsammans

Ert förhållande är spännande och givande för er båda. Trots att ni varit ett par under en längre tid kan ni fortfarande bli påminda om er tid som nykära genom nya upplevelser och små överraskningar i vardagen.

4. Ni har samma syn på ekonomi

Oenigheter kring ekonomi är sorgligt nog en av de vanligast orsakerna till skilsmässa. Om ni har samma syn på sparande, spenderande och delar era ekonomiska mål på lång sikt har ni större chans att hålla som par.

Läs också: Så hanterar du skilsmässan på bästa sätt

5. Ni har passionen kvar

Trots att ni känner varandra ut och in finns kärleken och passionen kvar i er relation. Det behöver inte handla om att ha passionerat sex varje dag, utan det kan vara något så enkelt som beröring, att gå hand i hand eller att ge varandra kärleksfulla kramar och kyssar.

6. Ni kan kommunicera på ett bra sätt

Kommunikation är A och O för att undvika missuppfattningar och sårade känslor. Om ni båda vet hur ni ska kommunicera med varandra på ett bra sätt och kan göra det även när ni är stressade har ni ett av de viktiga redskapen som krävs i ett långt och lyckligt förhållande.

7. Ni skrattar ihop

Vi behöver alla skratta och ha kul för att må bra. Delar du och din partner samma humor? Får ni ofta ont i mungiporna av skratt när ni är tillsammans? Grattis!

Läs också: 8 dåliga vanor som kan leda till skilsmässa

8. Ni har egna intressen

Trots att det är bra att ha mycket gemensamt så behöver ni också få vara era egna personer. Genom att ha egna intressen blir ni stimulerade utanför er relation. Glöm inte att det är viktigt att ni stöttar och uppmuntrar varandra även i era separata intressen.

9. Ni arbetar på relationen

Ni inser båda att ingen relation är felfri, vågar erkänna det och jobbar på det tillsammans. För er är det okej att ibland göra fel, vara arg eller ledsen och ni värdesätter ursäkter, ger en andra chans och jobbar aktivt för att hitta lösningar.

Foto: IBL/Shutterstock

Läs också: 10 tecken på att ditt äktenskap är dåligt 

 

Dela på: