RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

9 tecken på att du och din partner passar bra ihop

06 mar, 2016 
AvMikaela Råberg
Det ska kännas lätt när man har hittat rätt och stämmer följande in på dig och din partner är chanserna stora att kärleksoddsen är på er sida.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Kärlek är livet och att vara i en relation kan vara hur härligt som helst, även om det stundtals är riktigt utmanande. Men med rätt person är det helt klart värt det.

Här är 9 påståenden som bara stämmer in på stabila par – hur många prickar ni av..?

1. Ni har gemensamma intressen

Bara för att ni är ett par behöver det inte betyda att ni måste göra allt ihop, men det är också viktigt att hitta en gemensam grund.

Det kan vara allt från att testa en ny restaurang till att träna tillsammans. Huvudsaken är att ni skapar ett gemensamt intresse inom ramen för ert förhållande och på så vis stärks relationen.

2. Ni delar värderingar

Delade värderingar underlättar massor, men bara för att ni kommer från olika bakgrunder och ser annorlunda på vissa saker betyder det inte att ni inte är en perfekt match.

Det viktigaste är att ni hittar en gyllene medelväg och har förståelse för varandras olikheter. En ömsesidig respekt är hemligheten bakom kompatibla par.

Annons

3, Ni respekterar varandras olikheter

Delade värderingar i all ära, men ytterst få par håller med varandra om allt. De gånger ni inte är överens, kom ihåg att alltid behandla den andre med respekt och acceptera att ni tycker olika.

4. Ni saknar varandra

Att längta efter och sakna varandra när ni inte är tillsammans är ett solklart tecken på att ni passar ihop. Ibland kan lite distans få många att inse hur mycket de verkligen älskar sin partner, så var inte rädda att vara ifrån varandra då och då.

5. Ni är attraherade av varandra

Fysisk attraktion är inte att underskatta och det finns alltid en särskild gnista mellan kompatibla par.

Även om gnistan idag är en annan typ än den ni kände i början av förhållandet  är det viktigaste är att ni fortfarande känner attraktion och åtrår varandra.

6. Ni blir starkare av att bråka

Att bråka emellanåt är oundvikligt i en sund relation – det som spelar roll är hur ni löser det.

Annons

Problemlösning på ett effektivt och smart sätt kommer föra er närmare varandra. Ligger det däremot negativa känslor kvar och gror efter varje bråk kan det resultera i att ni glider ifrån varandra.

7. Ni delar framtidsplaner

Även om framtiden inte är skriven i sten har ni ungefär samma tankar om vad ni vill med förhållandet. Oavsett om det gäller en kommande semester, var ni ska fira jul eller om bostad och barn, är det viktigt att vara öppna med sina framtidsutsikter, annars är risken stor att ni stöter på avgörande problem längre fram.

8. Ni kan kompromissa

I en sund relation finns det alltid en jämn balans mellan att ge och ta. Par som förstår vikten av att välja sina fighter och har lärt sig kompromissa har oftare en starkare grund att stå på.

9. Ni reser bäst tillsammans

Är din partner din bästa resekompis och din trygghet i ett nytt land – även vid motgångar och oförutsedda händelser? Grattis. Det indikerar att ni kommer klara av utmaningar även på hemmaplan.

Källa: Lifehack 

Läs också: Par som reser ihop får en lyckligare relation

Annons