9 kärleksfulla vanor att göra varje dag

9 kärleksfulla vanor att göra varje dag

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Ta på varandra, visa uppskattning och ge varandra egentid. Att dagligen göra små, kärleksfulla saker för varandra stärker er relation och gör er mer motståndskraftiga för de perioder då det känns lite tuffare.

9 kärleksfulla vanor att börja göra varje dag:

1. Även om du är trött – ta dig tid att ställa frågor

En tuff vecka på jobbet, få sömntimmar och låg energinivå. Vi har alla sådana perioder. Men även när du är trött och grinig bör du uppmärksamma din partner och ställa frågor. Fråga hur hen mår (och lyssna – även om du tror att det kan bli en timmes lång monolog!) och fråga även om du kan avlasta hen på något sätt idag. Kanske har din partner en lång att göra-lista som hen skulle må bra av att få hjälp med.

2. Lös konflikterna innan ni somnar

Att gå till sängs utan att ha löst en konflikt är enkom negativt. Ingen av er lär sova bra och att försöka diskutera problemet med sömnbrist dagen efter är inte en god idé heller. Kanske tänker du att det är bättre att sova på saken och när du vaknar dagen efter känns problemet inte lika stort? Risken är att du undermedvetet har valt att trycka undan dina känslor vilka kommer att dyka upp igen senare ändå. Det är alltså bättre att stanna uppe i någon timme till och diskutera problemet än att ni går och lägger er osams.

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

3. … och vet när det är dags att avsluta en diskussion

Det är alltid härligt att ha rätt, vi vet. Men i en relation är det inte antal rätt som spelar roll, utan hur du och din partner samspelar. Försök hålla en diskussion till max 30-45 minuter och se till att släppa vissa saker. Möt varandra på mitten och förstå att er relation spelar större roll än att vara envisa och irriterade mot varandra.

4. Sätt gränser för dina andra nära och kära

Dina föräldrar, syskon, barn och vänner – givetvis älskar du och bryr dig om dem. Men det är viktigt att ha en gräns mellan vad du kan dela med dig av och vad du bara håller till din partner. Ert sexliv och era bråk är två saker du inte bör dela med dig av till andra.

Läs också: Nätdejta dig till ett lyckligt äktenskap

5. Ge specifika komplimanger

Det är alltid härligt att få höra att man är vacker. Men ger du en specifik komplimang och istället säger ”Färgen på din klänning gör att dina ögon blir ännu vackrare” gör du att komplimangen träffar ännu hårdare. Även när du är stolt över din partner blir komplimangen starkare om du istället för ”Tack för att du målade väggarna” säger ”Rummet blev jättefint, tack för att du jobbade så hårt med att få klart det idag”.

6. Sluta försök läsa din partners tankar

Om det finns något i relationen som du är osäker på är det betydligt bättre att fråga din partner om det än att försöka gissa dig fram. Verkligheten är nästan alltid helt annorlunda mot vad du har för scenario i huvudet och genom att öppna upp för din partner ger du hen en chans att berätta om det.

Läs också: Nytt: 4 bokstäver som kan rädda ert äktenskap!

7. Gör det din partner vill att du ska göra

Givetvis finns det gränser (som att ställa upp på saker du inte är bekväm med i sängen och liknande) – men många av oss gör saker för vårt partner allt för sällan. Om din partner älskar något som du inte alls har intresse av, gör det ändå. Ärligt talat, vad förlorar du på att göra din partner glad och lycklig?

8. Var närvarande på riktigt

Vad innebär det att vara närvarande? Helt enkelt att du inte tittar på din telefon hela tiden, att du tittar din partner i ögonen och att du är fokuserad under er konversation. Det här leder till att din partner känner sig älskad, accepterad och respekterad. Om ni inte är vana vid att vara fullt närvarande lär ni märka stor skillnad i ert förhållande när ni väl är det.

Läs också: 8 saker lyckliga par säger till varandra

9. Gå och lägg er samtidigt 

Du kanske gillar att gå och lägga dig sent medan din partner föredrar att lägga sig tidigt. Men för ert äktenskaps skull är det värt att lägga sig samtidigt, åtminstone så ofta ni kan. Och vänta inte tills ni är helt slutkörda utan lägg er i tid så ni hinner prata och kramas innan ni somnar. Det kommer förbättra både er kommunikation och kanske även ert sexliv.

Inspiration: Brit

Foto: IBL

Läs också: Gifta ger upp för lätt – skiljer sig i onödan

Gifta ger upp för lätt – skiljer sig i onödan

 

Mer innehåll från MåBra
Dela på: