9 anledningar till varför din mamma är din bästa vän

Mamma och dotter

Alla mor-dotterrelationer ser olika ut och få av oss har kanske en riktig Gilmore Girls-relation med vår mamma, men hon kan ändå vara din allra bästa vän – på just ert sätt.

Visst kan en mamma inte ersätta relationen med dina kompisar. Men det finns bara en av henne, och ingen känner dig lika bra. Här är nio tecken på att din mamma faktiskt är din bästa vän.

1. Ni pratar hela tiden

Du pratar med din mamma nästan varje dag och så fort något särskilt händer är hon den första du vill dela det med.

2. Du ber henne om råd

Visst är olika personer bra för olika råd, men din mammas råd kommer alltid att ha en speciell synvinkel. Hon är livserfaren, känner dig bättre än någon annan och vill alltid ditt allra bästa. Och hon inser att det ibland kanske betyder att du behöver göra ett tufft val just nu, men då finns hon där för dig igenom det.

3. Du lånar kläder av henne

De flesta mammor har hittat sin stil och vet att det är värt att investera i kvalitet och kläder som passar både figuren och till många tillfällen. Därför har hon en hel del klassiska trotjänare i garderoben – och kanske en del gamla vintagegrejer sparade som hon inte längre vill ha, men som du älskar!

4. Hon kan (nästan) läsa dina tankar

Ibland känns det som att hon kan läsa dina tankar. Hon märker direkt när något har hänt och ibland gör hon saker du inte bett om, men som är precis vad du behövde.

5. Hon är din största supporter

Hon har stöttat dig i dina drömmar sedan dag ett och gör vad som helst för att hjälpa dig att uppfylla dem.

6. Hon finns alltid där för dig

Hon finns där, i vått och torrt. Du kan ringa henne mitt i natten och hon ställer upp om du behöver hjälp. Hon finns vid din sida även i dina sämsta och jobbigaste stunder och hon fångar dig när du faller. Även om hon ibland kan ifrågasätta dig eller om ni har meningsskiljaktigheter, så älskar hon dig oavsett.

7. Ni reser bort tillsammans

Tänk så många resor ni har gjort tillsammans genom åren, både korta och långa. I vuxen ålder ändrar de karaktär och ni uppskattar varandras sällskap på ett annat sätt. Tänk vad häftigt egentligen, förr reste ni som vuxen och barn, nu som två vänner.

8. Ni kan vara tysta ihop

Det är faktiskt inte särskilt många människor i livet som man kan vara helt tyst tillsammans med. Men din mamma är en av dem. Ni kan gå runt en dag och bara vara, utan att förklara eller berätta något. Ni bara är, och det känns helt naturligt.

9. Det är tryggt och roligt att vara med henne

Ni kan skratta ihop, har massor av minnen ihop och känner varandra utan och innan. Allt känns tryggt när hon är där.

Har du turen att ha en så här fin relation med din mamma – se till att berätta för henne hur mycket hon betyder för dig och visa henne din uppskattning. Snart är det mors dag, och vet du inte hur du ska fira henne ännu hittar du några tips här:

15 mors dag-presenter till den aktiva mamman

11 lyxiga mors dag-presenter till mamman som aldrig unnar sig något

Vid den här åldern börjar du bli som din mamma

 

Bildkälla: TT

Inspirerat av: Elite daily

Utvald läsning