9 anledningar – därför är dina tjejkompisar så viktiga

De har funnits där för dig när det har varit jobbigt och ni har delat otaliga skratt, tårar och skvaller över en kopp kaffe. Ibland har ni bara kontakt via telefonen, men när ni väl träffas är det som om ni aldrig varit åtskilda och ni kan alltid räkna med varandra.

Vi behöver alla våra vänner livet ut och här följer nio goda anledningar till att ta vara på dina vänskapsrelationer.

1. Vänskap varar längre än förhållanden

En vän kan du ringa upp när som helst, oavsett om det gått veckor, månader eller år, sen ni senast träffades eller hörde från varandra.

2. Vänner gör dig friskare

En studie från 2015 kom fram till att umgänge med goda vänner kan förstärka ditt immunförsvar, du blir helt enkelt friskare både psykiskt och fysiskt när du träffar dina vänner.

3. De är ärliga och kan ge dig en reality check

Dina vänner betraktar ditt liv från en annan synpunkt än vad du själv gör och kan därför hjälpa dig samt ge sina opartiska, ärliga råd och åsikter.

4. Gratis terapi

Istället för att älta något för dig själv kan du prata om det med dina vänner och få kloka synpunkter som kan leda till nya insikter.

5. Ni kan prata om allt

Vem ska du annars prata med om din relation, din jobbiga mensvärk och dina drömmar? Ni kan prata om både högt och lågt och det finns inga hemligheter mellan er.

6. De dömer inte

Dina vänner agerar aldrig moralpoliser. Gör du något fel finns de där för dig för att hjälpa och stötta, inte för att nedvärdera och döma dig.

7. Du har någon att skvallra med

Att skvallra med vänner är faktiskt något bra för oss, enligt en ny studie. Det gör oss lyckligare och vi förs närmare varandra när vi delar med oss av spännande berättelser.

8. Ni går eller har gått igenom liknande saker

I tonåren var det skolan, puberteten och förälskelser, i dag är det karriär, relationer och livspusslet. Ni har mycket gemensamt, men öppnar även nya dörrar för varandra och kan stötta varandra i livets upp- och nedgångar.

9. De ställer alltid upp

Dina vänner finns alltid där om du behöver en kram, stöd och uppmuntran. När du vill gå ut och dansa, ta en fika eller ha en kompis att träna med så ställer dina vänner dessutom (nästan) alltid upp.

 

Att skvallra gör dig friskare – enligt forskning

Läs också: Att skvallra gör dig friskare – enligt forskning

 

 

Utvald läsning