RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

8 tecken på att din partner är ett semestermonster

29 maj, 2018 
AvMalin Ny
Förvandlas din partner till ett semestermonster varje år? Är hen en planeringsoptimist eller utflyktsälskare? Här är åtta tecken på att din partner är en mardröm på sommaren.
Annons

7 saker att göra på semestern hemmaBrand logo
7 saker att göra på semestern hemma

Sommar och semester. Allt är frid och fröjd – och alla är nöjda och glada. Eller? Nja. För många par kan de lediga veckorna bli långt ifrån friktionsfria – speciellt när man ska umgås dygnet runt i ett litet hotellrum och förmågan att kompromissa ständigt behöver vara på topp.

Här är åtta tecken på att din partner är ett semestermonster – för det här är saker som garanterat händer varje år.

Kartläsargeniet

Eftersom ni har hyrt bil får en av er hålla koll på gps:en, vilket din partner mer än gärna gör eftersom hen ser sig som kartläsargeni. Problemet är att din partner inte är lika genialisk som hen vill tro, vilket resulterar i x antal gräl eftersom ni konstant åker fel eller vilse. ”Jag sa ju att vi skulle av vid den här avfarten!”.

Läs också: Experten: Så slipper du stress under semestern

Mästarminigolfaren

Minigolf är en alltid en mysig aktivitet på sommaren tänker du, och så även din partner. Men efter ett par hål dyker samma smågnabb upp från din partners sida – varje år. ”Föste du inte den där lite väl mycket nu?”, ”Det där var bara nybörjartur”, ”Nästa gång är det min tur att börja”, och till slut har den härliga sommaraktiviteten förvandlats till en tävling på liv och död.

Annons

Solskyddsexperten

Hen “orkar” helt enkelt inte smörja in sig på grund av att hen “bränner sig aaaaldrig”. Din solskyddsexpert till partner bränner sig givetvis redan den första dagen och kan därför inte vara i solen resten av semestern.

Planeringsoptimisten

Din partner är en planeringsoptimist av rang och vill gärna hinna klämma in allt och alla på era tre veckor tillsammans. Sju resor på tre veckor? Ingenting är omöjligt i planeringsoptimistens värld.

Läs också: 7 saker som händer i kroppen när du får semester 

Storsolaren

Om din partner helst bara vill ”ta det lugnt och sola” på semestern medan du absolut kan tänka dig att sola då och då men gärna också hinna med någon aktivitet, uppstår lätt irritation.

Den spontana

Den spontana vill helst inte boka in restauranger på semestern eftersom ”man måste kunna vara spontan också”. Problemet är att det i 9 fall av 10 ofta slutar med att det är fullbokat på varenda restaurang och att ni istället får äta på en dyr turistfälla med dålig mat.

Annons

Kontrollbehovet 

Partnern med kontrollbehov kan inte slappna av om inte varje semesterdag är planerad, gärna minst en månad i förväg. När ni väl är på plats på resmålet kan inte partnern heller slappna av och oroar sig över hur det ska gå med växterna där hemma eller om hen har glömt att packa ner något. Dessutom stannar kontrollbehovet gärna kvar på hotellet – hen hittar ju inte i krokarna.

Läs också: Få en (nästan) stressfri semester med barnen

Utflyktsälskaren

Utflyktsälskaren tvingar gärna alla i sällskapet att åka till något utflyktsmål som bara hen själv är intresserad av, och surar en hel dag när majoriteten säger nej.

Foto: IBL

Annons