8 enkla saker ni kan göra som ger er mer romantik i vardagen

När sommaren sakta men säkert går mot sitt slut och hösten närmar sig är det lätt att förlora en del av vardagen till de vanliga rutinerna igen. Det kan vara lockande att landa i soffan efter en lång dag och bara mysa resten av kvällen till en bra film under en filt – och visst låter det härligt?

Men glöm inte bort att även vårda dina relationer, speciellt relationen till din partner. För till och med vardagliga sysslor kan bli höjdpunkten på dagen om du får göra det tillsammans med den person du älskar. Nedan har vi listat åtta tips på saker ni kan göra tillsammans för att inte tappa gnistan i vardagen.

Så behåller ni kärleken i höstmörkret:

1. Gå och lägg er tillsammans

Det första som lätt kan försvinna ur en relation när man varit tillsammans under en lång tid är närheten. Det kan handla om enkla saker som att man har olika rutiner, arbetstider eller helt enkelt inte behöver sova på samma tider längre. Då är det viktigt att inte låta detta bli en del av vardagsrutinerna. Försök att få till minst ett par kvällar i veckan då ni har en mysig stund tillsammans innan ni somnar.

2. Följ en serie tillsammans

Något som kan få er att längta efter en kväll tillsammans är att hitta en serie som ni båda tycker om. Det bidrar till en gemenskap, något att prata om och en mysig stund på kvällen tillsammans bara ni två.

3. Uppmärksamma varandra

Att få en påminnelse någon gång då och då om att man är viktig och betydelsefull är något som kan få alla hjärtan att slå ett extra slag. Det är väldigt enkelt att skicka iväg en liten kärlekshälsing till din partner under dagen som kan bidra med mer romantik i vardagen.

4. Hitta ett gemensamt intresse

Känns det som om tiden bara passerar fast du knappt märker det? Tänk efter om det finns något ni kan bonda över igen. Kanske något så enkelt som att börja träna tillsammans, gå på en matlagningskurs eller något annat där ni kan hitta tillbaka till en vardag tillsammans igen.

5. Laga middag tillsammans…

… och ät den vid middagsbordet! Att äta middagen vid tv-soffan är sällan en bra idé om man vill ha en trevlig stund eller ett givande samtal med sin partner. Laga i stället en god middag tillsammans och ät den där det inte finns distraktioner som en tv eller mobiltelefon – det kommer definitivt ge er en intim stund tillsammans som ni inte hade fått annars.

6. Dejtkvällar

Om ni ska hålla kärleken vid liv är det viktigt att ni vet att man ofta behöver både ge och ta i en relation. Något som är vanligt när kärleken tynar är att man har låtit vänskapen ta över lite väl mycket. Bestäm en dag i månaden där ni gör något ihop som ett kärlekspar. Det kan vara en utflykt, en promenad, att gå på bio, äta en god middag ute eller något annat som är en aktivitet utöver det vanliga.

7. Investera i fina myskläder

Går ni runt i trasiga men mysiga kläder där hemma? Släng dem direkt och investera i ett nytt fint set som är minst lika skönt som det gamla. Det kan både boosta ditt eget självförtroende och göra att du får upp ögonen på nytt för din kärlek igen.

8. Gör ert hem till en plats där ni trivs

Är alla kvällar exakt likadana där ni gör era sysslor, äter middag, tittar på tv och sedan går och lägger er? Försök då att bryta vardagen då och då, gör ert hem till en plats som ni trivs att vara i. Tänd lite ljus, gör en bricka med saker ni tycker om att äta eller tappa upp ett bad tillsammans. Små saker kan verkligen göra skillnad i vardagen!

Bildkälla: Shutterstock/TT

Läs mer:

5 saker du aldrig ska offra i en kärleksrelation

6 små relationsbovar som kan skapa stora problem

Skapa mer intimitet i förhållandet – 5 enkla tips

Utvald läsning