7 tecken på att du har en känslomässig affär

7 tecken på att du har en känslomässig affär

Kanske har du bytt jobb, fått en ny kollega eller börjat på en akvarellkurs – och träffat någon som blivit din nya bästis direkt. Ni pratar jämt, sitter och mejlar varandra på jobbet, lunchar, fikar och fortsätter med sms efter jobbtid. Kanske har du anat en flirtig ton, men tycker att du har varit tydlig med att er relation endast är vänskaplig. För att du har en partner hemma.

Du kanske inte tycker att du gör något fel – man måste ju få skaffa nya vänner och umgås med andra också, visst? Men din partner kanske ser det lite annorlunda – oavsett om du är lite hemlighetsfull kring vem du messar med hela kvällarna, eller helt öppen med att det är dina nya kompis…

Här förklarar några äktenskapsrådgivare varningstecknen på att du är på väg in i en känslomässig affär med någon som inte är din partner.

Läs också: 10 tecken på att ditt äktenskap är dåligt

 

Ni träffas utanför jobbet

Att ta en after work då och då är bara trevligt, men är det bara ni två och det sker ofta kan det vara tecken på något mer. De flesta som har en känslomässig affär har det med någon på jobbet eller någon de spenderar mycket tid med. Och även om du tycker att ni bara är bra vänner kan det lätt gå överstyr om din partner inte längre känns som nummer ett.

 

Du längtar alltid till nästa gång

Du kan knappt bärga dig tills ni ses nästa gång – oavsett om det är timmar eller dagar. Och du har svårt att dölja hur exalterad du är. När du har skrivit något till hen kollar du telefonen en gång i minuten för att se om det har kommer ett svar som du har missat.

 

Du dagdrömmer om den andre personen

Om du kommer på dig själv med att sitta och tänka på din nya vän eller kanske till och med drömmer om denne om nätterna kan det vara ett tecken på att din undermedvetna försöker säga dig något.

Det största tecknet är kanske om du börjar ha med intima fantasier om personen – en tydlig signal på att du redan är fast.

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

 

Vännen får veta saker först

När något roligt händer, som att du får den där befordran, löneförhöjning, slog nytt personrekord på gymmet, berättar du det för din partner eller din nya vän först?

När du börjar berätta saker för den nya personen som du inte hade berättat för sin fasta partner, eller ens funderar på det, så är det ett tecken på att ni står varandra väldigt nära och betyder mycket för varandra. Och det är inte sunt om ni är varandra närmre än du och din partner.

 

Du hemlighåller er relation

Ett enkelt sätt att testa dig själv om er relation har gått över gränsen är att fundera på om du skulle kunna berätta för din partner om ALLT du och din nya vän gör.

Om du kommer på dig själv med att gömma sms, mejl, bilder, chatter, undvika att berätta om möten och spontana fikapauser eller liknande – då vet du nog med dig egentligen att det du gör inte är helt okej. Det ÄR känslomässig otrohet.

 

Du börjar avslöja dina innersta hemligheter

Har det gått så långt att du berättar saker för personen som bara din partner vet, eller ännu värre: INTE vet? Det är ett dåligt tecken. När du börjat dela med dig av väldigt personlig information eller detaljer kring ditt förhållande med din partner har det gått för långt.

Du kanske försöker bortförklara det med att du bara vill ha en utomståendes åsikt på dina kärleksproblem, men vad det signalerar är att du inte är lycklig i ditt förhållande och därmed inte helt främmande för något nytt.

Läs också: 4 skäl till att lyckliga relationer kraschar

 

DU undrar om du har en känslomässig affär

Har du ställt dig frågan om din relation med dina nya vän är okej? Då är risken stor att den inte är det. Att du ens läser den här artikeln kan ett tecken på att du behöver se över både din relation med dina nya vän och den med din partner.

 

Känner du på dig att du har en känslomässig affär? Du kan inte styra över dina känslor – men du KAN styra över ditt beteende och dina handlingar. Om du fortfarande är kär i din partner och vill satsa på ert förhållande bör du genast lägga ner att tu man hand-möten med den andre. Det gäller även ert twittrande, facebookande och sms:ande.

Tänk inte så mycket på hur den andre personen kommer att känna eller uppfatta ditt ombytta beteende – fokusera på hur din partner kan känna över din känslo-otrohet. Försök att satsa på relationen och lägg din energi där för att se om du kan hitta tillbaka till att känna att hen är nummer ett!

Källa: Huffington Post Foto: Thinkstock

Läs också: 8 varningssignaler på att din man är otrogen