7 sköna (och vetenskapliga) skäl att ha sex varje dag

Jamen, om vetenskapen säger det så…

  1. Risken  att bli förkyld minskar eftersom kroppen frigör mer immunglobulin A (IgA), en antikropp som framförallt finns i det mänskliga slemhinneförsvaret, när man har sex, visar forskning.
  2. Sex kan minska hans risk att får prostatacancer. En studie visade att män som fick utlösning oftare minskade risken för prostatcancer med 22 procent.
  3. Du blir smart av sex visar två oberoende studier på möss och råttor, där de som hade sex oftare också var mindre stressade och stress får ju hjärnan att fungera sämre.
  4. Sex får dig att se yngre ut. En studie fann att människors biologiska ålder underskattades med sju-tolv år bland de som sa att de hade sex tre gånger i veckan, jämfört med kontrollgruppen som hade sex två gånger i veckan.
  5. Mensvärk kan lindras av orgasm visar en studie.
  6. Sex gör dig mer fertil visar en studie. Studien visade att sex kunde hjälpa kroppen att förbereda immunsystemet för en graviditet, vilket ökade chanserna för att bli med barn.
  7. Att ha sex sänker blodtrycket och gör dig mer stresstålig visar en studie. Resultaten gällde endast manlig-kvinnlig penetrationssex.

Av Agata Garpenlind Cronqvist   Foto: Shutterstock

 

Köp sexleksaker från MåBra!

Nu kan du köpa spännande och härliga intimleksaker direkt från MåBra! Produkten levereras i ett diskret paket och har ett års garanti.

Läs mer här!

Läs mer från allas.se: Sveriges sexigaste hobby

 

Läs också: Här är våra 5 populäraste sexleksaker

 

Hur får man ett bättre sexliv? Här är 5 tips

Läs också: Hur får man ett bättre sexliv? Här är 5 tips

 

Utvald läsning