RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

7 sätt ditt kroppspråk kan ge dig framgång

22 feb, 2017 
Säkert kroppsspråk.
Talar du kroppspråket? Om inte borde du börja lära dig åtminstone några enkla vardagsfraser. För det lönar sig. Studier har visat att människor som vet hur de ska kommunicera genom att använda sig av kroppens signaler också blir mer framgångsrika i sin vardag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Träffar du människor i din vardag som du vill göra ett strakt och självsäkert intryck på? Då finns det vissa saker att tänka på – känner du igen dig själv i punkterna nedan?

  1. Sitt upp. Att halvligga i stolen, ha armbågarna på bordet, dölja ansiktet i händerna är alla tecken på bristande respekt, som kommunicerar att du inte är intresserad. Om du däremot sitter rakryggad, axlarna bakåt, ser du mer självsäker ut. Kom ihåg att ju mer plats din kropp tar, desto mer framgångsrik ser du ut. Halvhänger du, ser du också mindre och mindre viktig ut.
  2. Använd gester på rätt sätt. Om du överdriver dina gester tenderar folk att tro att du ljuger eller har något att dölja. Om du å andra sidan öppnar dina armar, har öppna gester, tyder det på att du inte har något att dölja.
  3. Öppna armar. När du korsar dina armar skickar du ut en tydlig signal: ”Jag är inte flexibel och håller inte med dig.”. Inte ens ett leende hjälper, korsagda armar och ben är inte en god kroppsspråksvana.
    Läs också: Experten: Så kramar du dig till framgång
  4. Sluta pilla med ditt hår. Är du en person som hela tiden rör ditt hår, fixar och donar medan andra pratar med dig? Sluta med det genast! Det tyder bara på osäkerhet och brist på uppmärksamhet.
  5. Le. Kanske inte åt allt och hela tiden, för det ger inte ett intryck av stark karaktär, men på rätt plats och vid rätt tidpunkt visar ett leende att du har kontroll över situationen och kan hålla dig lugn oavsett hur stressiga omständigheterna är.
  6. Ögonkontakt. Förmodligen det allra viktigaste när det gäller kroppsspråk. En alltför intensiv ögonkontakt kan hämma den du pratar med och intrycket kan bli att du försöker ta in alla hens ord och gester för att du själv är osäker. Om du däremot undviker ögonkontakt skickar du ut ett meddelande om att du har något att dölja. Istället: försök ha en naturlig ögonkontakt. Se den andre i ögonen, pausa, så skickar du ut de rätta signalerna.
  7. Fast handslag. Skaka aldrig hand med ett slappt handslag. Det betyder såklart inte att du ska knäcka den andres hand, men när någon vill skaka hand med dig, svara med ett fast handslag. Ett sådant handslag signalerar självförtroende och självsäkerhet.

 

Källor: American Management Association, Talent Smart

Av Agata Garpenlind Cronqvist

Foto: Shutterstock

Läs mer från Allas: 7 ord du aldrig bör säga

 

Lär dig avslöja lögnare på bar gärning!

”Det är sant, jag ljuger inte…”

Läs också: Lär dig avslöja lögnare på bar gärning!

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons